Március 15-i Orbán-beszédben a főhős pacekba mondta, hogy ha újra alkalma lesz uralkodni, magára vessen, aki keresztbe tett neki

Március 15-i Orbán-beszédben a főhős pacekba mondta, hogy ha újra alkalmla lesz uralkodni, magára vessen, aki keresztbe tett neki. Szombathelyen már dübörög az éca, a politikai ellenfele – Czeglédy – vagyonát hipp-hopp árverésre bocsátották és láss csudát! – egy Fidesz-közeli vette meg mélyen áron alul.

Czeglédy-ügy címmel hívott össze sajtótájékoztatót

péntek délelőtt Ipkovich György volt szombathelyi polgármester, jelenleg baloldali városi képviselő. Elmondása szerint Czeglédy Csaba és munkatársainak meggyanúsítása és őrizetbe végtele után a NAV, az önkormányzat és más hitelezők követelései miatt árverésre bocsátották a cég Puskás Tivadar utcai irodaházát, aminek becsült értéke 350 millió forint.

Ipkovich szerint kiárusították Czeglédy és munkatársai vagyonát, a végrehajtó meglepően gyorsan dolgozott. Meg is történt az árverés, aminek megszerezték a jegyzőkönyvét. Az irodaházat Szakács Marcell magánemberként vette meg 273 millió forintért, 35 milliót már le is fizetett a vételárból.

Szakács Marcell jelenleg Puskás Tivadar polgármester közeli

munkatársa, Hende Csaba országgyűlési képviselő segítője.

Szakács Marcellről azt lehet tudni, hogy fideszes szombathelyi képviselő, Szakács Dávid testvére, a trafikbotrány idején édesanyjuk cége öt trafikot nyert el Szombathelyen, a céget később Szakács Marcellre íratta át. 2010 és 2014 között a Fidesz megyei közgyűlési fideszes képviselőjeként is dolgozott. Jelenleg a szombathelyi önkormányzat többségi tulajdonában lévő Vasivíz Zrt. igazgatóságának tagja.

A sajtótájékoztatón Ipkovich György kijelentette, a dolog úgy áll, hogy politikai felhangú büntetőeljárást folytatnak egy ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt és munkatársai ellen, elviszik őket az 500 kilométerre lévő szegedi börtönbe, közben egy fideszes vevő ár alatt megveszi az ingatlanjukat.

Ipkovich a baloldali közgyűlési frakció nevében több kérdést is feltett:

  • Hogyan lehetséges, hogy a havi 450 ezer forintos havi bérrel rendelkező politikai munkatársnak van pénze egy 273 millió forintos vételár kifizetésére?
  • Ki adta a vásárláshoz szükséges pénzt Szakács Marcellnek? Hende Csaba? Puskás Tivadar? Szombathely önkormányzata? Tiborcz?
  • Továbbra is bírja Hende Csaba és Puskás Tivadar politikai bizalmát Szakács Marcell?
  • Várható-e, hogy ellenzékinek minősített gazdasági szereplők ellen a fideszes hatóságok azért indítanak büntetőeljárást, hogy a vagyonukat megszerezzék?

(forrás: nyugat.hu)

fotó: nyugat.hu
fotó: nyugat.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest