Connect with us

Voks 2024

Szombati Orbán-fiaskó – Ez államférfiúsra sikeredett, mármint abszolút értékben

Szombati Orbán-fiaskó - Ez államférfiúsra sikeredett, mármint abszolút értékben
Megosztás

Szombaton újra adott a miniszterelnöki alacsonyságának -és ez itt nem centiben mérendő!- Orbán Viktor, amikor Hódmezővásárhelyre látogatott és ez alkalomból Márki-Zay Péter szerette volna átnyújtani neki a város háborúellenes nyilatkozatát. Főhősünk nem fogott kezet a hozzálépővel, sőt zavartan bár, de levegőnek nézte.

Kiszivárgott….

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere közölte szombat délután, hogy

a helyi Fidesztől kiszivárgott információk szerint a városba látogat Orbán Viktor,

akinek át fogja nyújtani a település minősített többséggel elfogadott háborúellenes határozatát, amelyben

„a magyar kormány háborús uszítása, háborús készülődése, és magyar katonák halálos veszélybe küldése ellen” 

tiltakoznak. a polgármester élő videót tett közzé a Facebookon, amelyen látható, hogy Orbán Viktor meg is érkezett a városba, ám Márki-Zay Péter kézfogását elutasította. A miniszterelnök csak elhaladt mellette, és a határozatot sem vette át. Annyit mondott:

„örülök, hogy látom”, bár láthatóan a polgármester tekintetét is kerülte.

Ez már Lázárnak is ciki volt…..

Végül Lázár János építési és beruházási miniszter mentette meg a helyzetet:

átvette az iratot a kormány nevében, és még kezet is fogott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével.

Közölte, hogy átadja a miniszterelnöknek határozatot, és arra kérte Márki-Zayt, hogy segítsen nekik abban, hogy normálisan tudják megtartani a választási gyűlést.

A lényeg…

Márki-Zay Péter beszámolója szerint Hódmezővásárhely megyei jogú város minősített többséggel elfogadott háborúellenes határozata így szól:

  • „A közgyűlés magyarázatot vár arra, hogy a magyar kormány miért engedélyezte halált okozó fegyverek Magyarországon történő átszállítását, miért szavazta meg valamennyi európai uniós szankciót, katonai segítség nyújtását, miért vett részt a fegyverszállításban, miért küldte ki a magyar hadsereg vezérkari főnökét az orosz-ukrán frontra, miért fogadta el Ukrajna 40 millió eurós uniós támogatását, miközben mindezeket hazaárulásnak minősítette és az ellenkezőjét szorgalmazta.
  • A közgyűlés a 2024-es évben 16,5 millió forint támogatásban részesített 27 fő, a magyar kormány által háborús konfliktusba küldött és ott megsérült, Vásárhelyen szolgáló katonát.
  • Elítéljük a magyar katonák halálos veszélybe küldését az afrikai Csádba, követeljük, hogy Orbán Gáspár és a Magyar Kormány ne veszélyeztesse a magyar fiatalok életét egy semmilyen nemzeti érdekkel nem magyarázható külföldi katonai szerepvállalással.
  • Elutasítjuk a Fidesznek (Schmidt Mária) kötelező sorkatonai szolgálatra vonatkozó javaslatát különösen felháborítónak találjuk a magyar nők sorkatonai szolgálatának felvetését is.
  • Elutasítjuk Lázár János miniszter úr fegyvergyárak létesítésére, számának növelésére vonatkozó kijelentését.
  • Nem értünk egyet azzal, hogy a Magyar Nemzeti Össztermék egyre nagyobb hányadát fegyvervásárlásra fordítja a Kormány, tankok, repülőgépek mellett, kamikaze drónok beszerzésével.
  • Aggasztónak tartjuk a Kormány háborús készülődését, amely katonai szakközépiskolák építésében, iskolai honvédelmi képzés fejlesztésében, felvételi plusz pontszámok önkéntes katonai szolgálathoz kötésében nyilvánul meg.
  • Indokolatlan háborús uszításnak tartjuk a háborús veszélyhelyzet fenntartását, erre hivatkozva rendeleti kormányzás működtetését, különlegesen károsnak érezzük a magyar emberek közveszéllyel történő fenyegetését, a politikai ellenfelek háborúpártisággal rágalmazását.
  • Elítéljük azt, hogy a Magyar Kormány utolsó pillanatig akadályozta a magyar nemzet biztonságát és békéjét egyedül szavatoló NATO erősítését Svédország csatlakozásával.
  • Hódmezővásárhely valamennyi polgára nevében kifejezzük elkötelezettségünket a béke fenntartása mellett.”

Tuti, ami tuti….

„Provokációval riogat és SMS-ben mozgósít a vásárhelyi Fidesz

Szeretném leszögezni, hogy azzal, hogy a város polgármestereként egy ünnepélyes nyilatkozatot fogok átadni a miniszterelnök úrnak, semmilyen provokációt nem követek el. Amikor hétfőn Magyar Péter járt Vásárhelyen, őt is személyesen fogadtam, mégsem riadóztatott senki ellenem.

Orbán urat pedig nem kell féltenie a fideszeseknek – máris egy egész hadsereg érkezett a Kinizsi utcába, hogy még egy Putyinék által kiképzett szélsőjobbos szlovák merénylő se ejthessen kárt a testi épségében.”

-jelezte Márki-Zay.

Kapcsolódó

Szerző