Sport

Szombaton még a Vasassal játszott, ma megszűnt a patinás futballcsapat

Balassagyarmati VSE

A Balassagyarmat az előző idényben az NB III Közép-csoportjának 2. helyén végzett, s a most futó idénynek a feljutás szándékával vágott neki.

A BVSE idén nyolc bajnokijából négyet megnyert, ezenkívül egy döntetlen és három vereség a mérlege

A harmadik fordulóban kiesett a Magyar Kupából, miután szombaton óriási küzdelemben 2-1-re kikapott az NB I-es Vasastól.

Ekkor még senki nem gondolta, hogy ebben a szezonban ez lesz a Nógrád megyei együttes utolsó tétmeccse, kedd délelőtt aztán a BVSE elnöksége ugyanis bejelentette, hogy a klub 2022. szeptember 20-tól gazdasági helyzetére tekintettel visszalép az NB III-as bajnokságban való további részvételtől.

“A BVSE eddigi fejlődésének alapját főként azok a gazdasági társaságok biztosították, amelyek az ismert recessziós helyzetben hozzánk hasonlóan fontos döntéseket kell meghozzanak működésük folytatásáról. Jelenlegi és korábbi támogatóinknak ezúton is köszönjük az eddigi együttműködést!”

olvasható a közleményben.

A Balassagyarmat vezetőedzője, a korábbi 17-szeres magyar válogatott játékos, Nagy Tibor a Csakfocinak elmondta, reggel tudták meg a klubvezetőktől a hírt, hogy gazdasági okok miatt a szponzorok visszaléptek, és ezért megszüntetik a BVSE-t.

“Én sem tudtam semmit mondani a játékosoknak, mert engem is derült égből villámcsapásként ért. Pláne úgy, hogy hétvégén a Vasas ellen játszottunk egy nagyon jó mérkőzést a kupában, míg a bajnokságban ott vagyunk a tabella első felében”

– mondta az egykori váci legenda.
Balassagyarmati VSE
Balassagyarmati VSE

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: Infostart

VK – SPORT

About Author