Szombaton postástüntetés —  Berágtak a postás szakszervezetek

Július 18-án délelőtt demonstrációt tartanak a postás szakszervezetek Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt, miután nem sikerült megegyezni a Magyar Postával a bérfejlesztésekről – írja az Mfor-ra hivatkozva a 24.hu.

Hétfőn szakad el végleg a cérna

A cikk szerint a demonstrációs bizottságok már korábban megalakultak, de a hétfői bértárgyalás után valamennyi szakszervezet úgy döntött, hogy csatlakozik a tüntetéshez. Ezen egy petíciót is át szeretnének nyújtani az illetékes kormánytagnak.

Így látják a postás szakszervezetek

 A felek július 1-jén ültek le tárgyalni több hónapos szünet után, ráadásul a vita a 2020-as béremelésről folyik. A Magyar Posta azt mondta, hogy a veszélyhelyzet feloldása után vizsgálja a forgalom alakulását, a bevételek nagyságát, melynek függvényében július 13-án ajánlatot tesz. Hétfőig nem volt ajánlat, ami pedig aznap elhangzott, az a dolgozók számára elfogadhatatlan volt, a munkáltató ugyanis azt mondta, hogy az alapbért pénz hiányában nem tudják fejleszteni, ezért egyszeri, augusztusi kifizetést ajánlottak. A juttatásban minden, legalább öt éve a vállalatnál dolgozó munkavállaló az eltöltött időtől függően sávosan emelkedő összegben részesülne, de ebből sokan kimaradnának, mert nagy a fluktuáció és a dolgozók jelentős része nincs öt éve a cégnél.

postás szakszervezetek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük