Szombaton Siófokon egy 12 éves gyerek áthajtott társa fején wakeboardjával – hol van már a jó öreg evezős csónak?

Emlékeznek még, milyen nyugis volt anno a Balatonon gyerekekkel nyaralni? A legnagyobb izgalom az volt, hogy a kikölcsönzött csónak mennyire ereszt. Manapság kisgyerekek száguldoznak a vízen, pedig ma sem okosabbak, tapasztaltabbak, óvatosabbak a kiskamaszok, hiába múlt el tíz-húsz év.

Két vízisíelő ütközött szombaton délután a siófoki Bamboo Sziget wakeboard pályán,

ahol egy tizenéves fiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy ki kellett menteni, és mentőhelikopter szállította kórházba. Az index.hu kérdéseire válaszolt a rendőrség és az üzemeltető cég is, így összeállt, hogy mi is történt pontosan.

“Szombat délután négy körül történt baleset a wakeboard pályán:

EGY 13 ÉVES FIATAL AZ INDULÁST KÖVETŐEN ELESETT, MAJD AHOGY A STÉG FELÉ ÚSZOTT, EGY 12 ÉVES KISLÁNY A WAKEBOARDJÁVAL ÁTHAJTOTT A FEJÉN. A BALESETET KÖVETŐEN A FIÚ ESZMÉLETÉT VESZTETTE ÉS – MENTŐMELLÉNYBEN – HASSAL LEFELÉ LEBEGETT A VÍZEN.

A vízirendőrök civilek segítségével kimentették a vízből

és értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították, írta nekünk válaszában a rendőrség, a baleset körülményeit még vizsgálják. A gyereket végül egyébként mentőhelikopter szállította kórházba, amiről olvasónk képet is küldött.

Az üzemeltető Vízisí Centrum Kft. pedig közleményben reagált vasárnap délután a balesetre.

Azt írták, a pálya érvényes üzemeltetési engedéllyel rendelkezik, a vontató kezelője pedig megfelelő képzettséggel rendelkezik. A cég pedig 14 éve üzemelteti a siófoki wakeboard pályát,

“ezen kívül megrendelésre tervez és kivitelez magyarországi extrémsport-pályákat, aki a pályák telepítése és az üzemeltetése körében az egyik legtapasztaltabb társaságnak mondható. A pálya igénybevételének feltétele a 10. életév betöltése, úszni tudás és az üzemeltetési szabályzat elfogadása.

Szülői hozzájárulás ….

A PÁLYÁT KISKORÚAK KIZÁRÓLAG NAGYKORÚ BELEEGYEZÉSE ÉS FELÜGYELETE MELLETT VEHETIK IGÉNYBE, AHOGY AZT A TEGNAPI BALESETTEL ÉRINTETT MINDKÉT GYERMEK IS A SZÜLŐK HOZZÁJÁRULÁSÁVAL TETTE.

A balesetet követően a kezelőszemélyzet a pályát azonnal leállította. A sérült gyermeket a helyszínen tartózkodó vízirendőrök és egy helyi orvos segítségével kiemelték és stabil oldalfekvésbe helyezték a mentők megérkezéséig.

Az üzemeltető a sérült gyermek családjával felvette a kapcsolatot és felajánlotta segítségét, akiknek ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk”

– írják.

A közleményben hozzáteszik,

“a siófoki pálya az elmúlt 13 éve alatt évi 15.000 látogató mellett több mint 400.000 kört tett meg balesetmentesen”.

Érdemes lenne megfontolni, hogy a közös program sokkal nagyobb élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt, mint az, ha befizetjük pár körre bármilyen pályán a kisdedet.

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük