“Debrecennek nincs polgármestere, a bukásra ítélt diktatúrának vannak csupán végrehajtói, helytartói a városban”

Mint az ismeretes a cca. kétmillió fideszes miniszterelnöke, az önkormányzatiság hóhéra, karácsonykor a (még) kormánypárti vezetésű települések egy részének milliárdos alamizsnát lökött – kezdte Facebook-bejegyzését Varga Zoltán, a DK parlamenti képviselője, debreceni polgár.

Debrecennek is….

Papp László, Debrecen város polgármestere, talán a Fidesz komisszárjainak határozott utasítására, vagy ami még rosszabb, saját megfelelési vágyától hajtva, az ötvenes éveket idéző írásában ezt, jó pártkatonaként meg is köszönte.

Elvetélt kísérlet ez a kör négyszögesítésére, a beteg orbáni diktatúra fényezésére, és ami teljességgel abszurd: önnön lakájszerepének magasztalására.

Megdöbbentő,

hogy a százmilliárdokból épült kormányfői rezidenciában megalázó módon bokáztatják, sámlin üldögéltetik az asztal sarkára száműzve az ország második legnagyobb városának vezetőjét, és ő mindezt

„a Kormány és az Önkormányzatok közötti értelmes párbeszédnek”

tartja.

Szégyen, hogy Debrecen város szervilis polgármestere

az orbáni alamizsnát, júdáspénzt sikerként könyveli el, azonban a város csak az elmúlt hónapokban több hitelt vett fel, mint amit az önkormányzatiság elárulásának áraként, Orbán visszadobott. Miközben Orbán az elmúlt néhány hónapban,

csupán Debrecentől, több mint 4 milliárd forintot vett el és csúsztatott cinikusan oligarchái zsebébe, és alamizsnaként, júdáspénzként ennek kevesebb, mint harmadát lökte csak vissza, addig a szomorú tény, hogy alig lesz 2021-ben valós forrás pl. a csődközeli helyzetben lévő tömegközlekedés működtetésére, városüzemeltetési feladatokra, de, szinte semmire, ami várossá tehet egy települést.

Bár – elvileg – két debreceni polgármester is ott ült karácsony előtt Orbán asztalánál, értelmes,

felelős párbeszéd helyett inkább nyelv-, és bokacsattogtatás zajlott ott.

Szomorú, de be kell látnunk:

Debrecennek nincs polgármestere, a bukásra ítélt diktatúrának vannak csupán végrehajtói, helytartói a városban.

csillagjegy

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük