Szorítson, hogy Orbán ne járjon a háza felé és az ne tetsszen meg neki! - A Kalocsa Hotel története pandémia idején - Városi Kurír

Sorting by

×

Szorítson, hogy Orbán ne járjon a háza felé és az ne tetsszen meg neki! – A Kalocsa Hotel története pandémia idején

Mint egy abszurd mesében: Orbán Viktor jártában-keltében születésnapost köszönteni érkezett Kalocsa városába. Ha már ott volt, sétált egyet kíséretével és az ünnepelttel, mentek-mendegéltek, míg el nem érkeztek a városról elnevezett szálloda épületéhez. Igen megtetszett a ház fizimiskája Orbánnak, aki gondolt egyet és az Ön pénzéből -mivel vagyonnyilatkozata alapján neki ugye nincs olyanja- kis áttéttel megvevődött az épület.

Hirdetés

Hogy mennyi közpénzért? Az is kiderül…..

Fontos a dátum, a történet 2020 november 22-én kezdődött a “meglátással”, amikor már javában zajlott a Covid 19 második nekibuzdulása az országban-világban, vagyis minden pénznek, ami a “kasszában” volt arra kellett volna elmennie, hogy a folyamatos veszélyhelyzet közepette csökkentse azt.

A hír 2020. december 23-ról…

Megvétele, majd felújítása után a jövőben kulturális, lelki életi és közösségépítési célokat szolgál majd az egykori érseki jószágkormányzóság, vagy ahogyan mindenki ismeri, a Hotel Kalocsa épülete. A kormány nemrégiben bejelentett, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye kalocsai fejlesztéseire, nevesítve a Szentháromság tér felújítására  – jelentette be dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye érseke a KALOhírek kérdésére.

A hirdetést már leszedték, de az archívum szerint az emeleten 27 szoba + 1 lakosztály volt, mindhez külön fürdő-wc tartozott, adták a teljes bútorzatot, ágyneműt. A wellness részlegen finn szauna, gőzkabin, merülő medence, ellenáramoltatású medence, jakuzzi, vizesblokkok és fitness terem is található. Mindezt 450 millió forintért hirdették tavaly december közepén.

Orbán látogatása és az adásvétel között egy hónap telt el

Bábel Balázs, az egyházmegye élén álló érsek ugyan nem válaszolt az Átlátszó kérdéseire, irodája azt írta, hogy

„magasabb fórumokkal egyeztettek”,

és ennek alapján azt tanácsolták a portál munkatársának, hogy olvassa el a Petőfi Népét, az abban megjelent cikkben minden benne van. Nem volt ilyen szigorú a kalohirek.hu portál esetében, nekik elmondta, hogy

“Orbán Viktor miniszterelnök 70. születésnapja alkalmából, november 22-én személyesen látogatta meg és köszöntötte Kalocsán. A kormányfő a látogatás alkalmával tájékozódott a főegyházmegye beruházásában már megvalósult fejlesztésekről, a Főszékesegyház, az Astriceum Érseki Múzeum és a Szentháromság tér rekonstrukciójáról, felújításáról. A kormányfő és a kíséretében lévők elismeréssel szóltak a fejlesztések színvonaláról és a biztosított források hasznosulásáról. Orbán Viktor a tér szemrevételezésekor szembesült azzal, hogy az ugyancsak felújításra váró Hotel Kalocsa épülete nem egyházi tulajdonban van. Ekkor tett – egy bő héttel később már beváltott ígéretet – hogy a kormány segítséget nyújt az épület megvásárolásához és annak felújításához is. A magas rangú vendég az éjszakát az érsekség falai között töltötte.”

Vissza a “piszkos anyagiakhoz”….

Azért, hogy Ön is megtudja, mennyiért vásárolt a köz pénzéből a miniszterelnök egy neki megtetsző szállodát: a fenti beszélgetés szerint már egy héttel később dokumentumokat kértek be az egyházmegyétől, majd december 17-én a Közlönyben is megjelent a 2,1 milliárd -2.100.000.000.- forintos támogatásról szóló rendelet. Az Átlátszó a földhivatali bejegyzés alapján azt írta, hogy december 22-én az adásvétel is megtörtént.

podcastjában

Nehogy azt higgye, hogy ez minden….

Pandémia idejéből pár milliárdnyi kormányköltés….

…és amire nem jutott….

NAV

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szorítson, hogy Orbán ne járjon a háza felé és az ne tetsszen meg neki! – A Kalocsa Hotel története pandémia idején

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.