Szörnyű, drámai, kínai - komorra váltott az inzultációs fővezér - Városi Kurír

Sorting by

×

Szörnyű, drámai, kínai – komorra váltott az inzultációs fővezér

Hamar alábbhagyott a nyitnikék, komorra váltott az inzultációs fővezér, pedig már épp ki akarta mondatni a néppel, hogy Magyarország élni akar. Erről, Kósa Lajos pénzéről és a Puskás Aréna alagútjáról szól Rab László szŰrreál vizesnyolcasa.

Hirdetés

Olajozott népriogatási program fővezér módra

Légy következetes, akár az ökör. Erre lehetett gondolni abból, hogy a Főmini az egyik napon még a nyitáson gondolkodott (mert az országot erősen hasonlatosnak véli a Röltex-hez), be is lengette az újabb Nemzeti Inzultációt, melyben föl akarta tenni a szokásos kérdést: Ugye ön és maga is úgy gondolja, hogy Magyarország élni akar, és már bőven megérdemli, hogy kinyissák?

Másnap aztán derült égből villámcsapás: csupa rossz hírei vannak, hullámzik a dél-afrikai meg a brit mutáns, egészen szhörnyűűű hetek előtt állunk. A Köszmédia és csatolt lapjai (közte a Fürge Ujjak, melynek függetlensége nálam a szólásszabadság zsinórmértéke) rémült szerkesztőségi értekezleteket hívtak össze, arról ment a vita, szabad-e leadni a miniszterelnök drámai megközelítését, nem az történt-e, hogy saját magát akarta szapulni, s átállt véletlenül a Soros-oldalra. Megkérdezték aztán a pártközpontot, hogy mit szabad, és megkapták a választ: adják le, de pozitív felhanggal. És a végén legyen ott, hogy Gyurcsány az oka mindennek.

Ebből lett az, hogy a ’balódal víruspárti, de ellenben viszont a nemzet egészségügye állja a sarat, akár úgy is, hogy az ápolók és a kiszolgáló személyzet nem kapja meg a beígért fizetséget (miközben a parlament megszavazta önmagának az újabb gázsinövekményt). Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, így lett a kinyitási álmokból fertelmesen nagy beszarás. Főhősünk, aki puszta kézzel áll ellent a külföldről behurcolt vírusnak, egyhuszonnégy órán belül önmagának is homlokegyenest ellenkező következtetésekre tudott jutni. Volt már ez így jó egy évvel ezelőtt, a Minimus akkor az iskolabezárásokról gondolta önmagával szemben az ellenkezőjét. Kicsit tényleg kezd hasonlítani ez a tempó az ’utánam a vízözön’ hangulatához. Nem igaz, hogy egy kis tetves vírus ennyire képes legyen beleszólni a központ titkolózásokkal tarkított népriogatási programjába, mely – valljuk be – olajozottan működik.

Nyunyóka is a kínait javasolta

Hanem az oltás. A szörnyűhetes bejelentés után jött az, hogy húsvétig mindenkit beoltanak azok közül, aki regisztrált. Vigyázat, én egy olyan figura vagyok, aki általában élni szoktam a gyanúperrel, meg is néztem nyomban, mikor lesz nagypéntek. Jelentem, április másodikára esik. Akkor viszont márciusban milliós tömeget kell beoltani Hunniában Nyunyókáéknak. Elnézve az eddigi töketlenkedést a lélegeztetőgépekkel, tavaly a maszkszállítmányokkal, az irgalmatlan hazudozást a fürkészportyászattal kapcsolatban, vannak azért kétségeim. Kínai vakcina lesz ebből, honfitársaim. Jó esetben, ha lesz elég. Ha a tömeges oltást a körzeti orvosi rendelőkben óhajtják megejteni, sorállással és ücsörgéssel a váróban, az felvet bizonyos járványügyi kockázatokat. (A világ számos pontján nagy stadionok parkolóiban, bevásárlóközpontok előterében megy az autós oltás. Jön a delikvens, lehúzza az ablakot, és sutty, benyomják neki az oltást, aztán kérik a következőt. De ezzel már túlterjeszkedtem hatáskörömön, koszos kis krónikás vagyok, nem pedig nagyhatalmú kormány. Épp csak szólni akartam, mert az úttörő, ahol tud, segít.)

Apropó kínai belövés. Nyunyóka direkt ezt javasolta a Mininek, Bayer polgártárs pedig már be is oltatta magát vele. Van róla kép is, egy öltönyös pofa nyomta be a várlakónak, a tű mondjuk nem nagyon látszik a képen, de kicsire nem adunk. Nem feltételezzük, hogy ordas kamu ez is, miként Bayer polgártárs zajos botrányokkal kísért, ellenben százmilliókkal honorált életműve. Épp csak feltesszük a kérdést: mennyire életszerű az, hogy Orbán és Bayer még nem kapták meg a Pfizer-vakcinát, illetve, hogy a köztársasági elnöknek is csak a kínai jutott? Egy olyan országban, amelyben a közjavakat az állampárt politikai bűnözői szétrabolják, a kulturális javakat maffiatempóban osztják szét, feltételezhető-e, hogy Orbán – és a lába nyomában Bayer – kivárják a sorukat, és a nép egyszerű gyermekeként járulnak az öltönyt viselő egészségügyi személyzet színe elé? Rád bízom, kedves olvasó, ennek eldöntését. Az jutna nekik is, ami neked jut?

 

fővezér, felhívás

 

Lajoskám, ebből lesz egy kis gond

Tovább csengenek a csengeri júdásfillérek, alkotmányos költség, vagyis vesztegetési pénz volt az a 68 millió forint, amit a csengeri „örökösnő”, P. Mária továbbított Kósa Lajosnak. Az állítás szerint egy útépítéssel foglalkozó cég több részletben utalt a nőnek, amelyeket a dúsgazdagnak tűnő asszony, akivel Lajos a mesés örökség reményében többször elkísért Svájcba, teljes egészében továbbadott a politikusnak.

Eléggé meleg a pite, elvtársak. Hatvannyolc millió forintról van persze szó, ami Mr. Húsz Százaléknál nevetséges összeg, de azért ez itten tény a javából. Idézet Helmeczy László ügyvéd nyilatkozatából: „P. Máriához több mint tíz tételben érkezett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később a címzett vagy a sofőrje vitt el készpénzben, erről pedig a nyomozó hatóság tud, sőt tudott korábban is a vallomásokból, az ügyészség mégsem akarja kihallgatni a politikust.”

Visszhangzik azért rendesen: a címzett vagy a sofőrje vitte el készpénzben. Ejha. Kósa Lajos nem egy vándorcirkusszal foglalkozó mutatványos, hanem a Fidesz vezető politikusa. Csak nehogy őt is ki kelljen a végén a Mininek mentenie a tűzvonalból. Vagy már megtörtént?

Két koszos milliárd? Ezeknek piha

És a végén ott ez az alagút a Puskás Arénába. Nagyon vicces. Két koszos milliárd az egész, nem tudom, mit vagyunk tőle oda. Menjen metróval a Mini  egy fővezér, a meccsre? Na ne! Egy utast megkéseltek a csepeli buszon az SZFÉ-s maszkja miatt, most képzeljük el, mi mindennek lenne a főnök kitéve, ha tömegbe menne. Nem kívánhatjuk. Osonjon, lopózzon a föld alatt úgy, mint Bakondi földikutyája (a félreértések elkerülésére ez egy állat, nem a miniszterelnök biztonságpolitikai emberére gondoltunk). Amikor a 31 éves tiszakécskei futballista 8 milliárd forintra pályázott a Magyar Turisztikai Ügynökségnél, s párnapos bétéje nyomban megkapta a vissza nem térítendő állami támogatást, akkor sopánkodunk egy koszos diktátoralagút építésének tervei miatt? Micsoda pitiánerség ez! Hát jön a 2032-es olimpia, ott rendezik a versenyeket, jön a hadastyán ősz hajjal, gyűrött kék nadrágban a 230 barnacipős államtitkár mögött pipiskedve, kibukkan a lyukból és daliás termetével menten átszakítja a célszalagot. Körben a lelátókon a tömeg könnyekben tör ki, s hosszan ünnepli azt az embert, aki mániásan ismételgeti, hogy puszta kézzel legyűrjük, mi, szabadságszerető, nyakas magyarok, a koronavírust.

Ez volt a vizesnyolcas, jöhet a még drámaibb 9-es, csak föl ne hívjon bennünket valaki, hogy szeretne a számlánkra átutalni 68 millió forintot.

Ez volt az előző hét!

fővezér, figyelmeztetés

 

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Szörnyű, drámai, kínai – komorra váltott az inzultációs fővezér

  • 2021.02.28 - 21:51
    Közvetlen hivatkozás

    Es ha meg beleillesztjuk a kepbe azt is, hogy amikor ez a botrany kirobbant az “orokosno” es kosalala kozott, akkor az ellenzeki sajto eppen 1.6 milliard forint teljes es titokzatos eltuneserol faggatta a kormanyt, aki persze nem nyilatkozott – kb. 2 het mulva pedig az orokosno eppen 1.6 milliard forint ertekben “ajanlott fel” egy orokseget. Nagyon sarkanyos ez a mese – Helmeczy ur meg az “orokosno” is nezzen gyakrabban hatra, es ne rakjon fel letrat a csomagtartora….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.