Sorting by

×

“Szülői elkeseredésből írom: a Velencei-tavi evezős sport is úgy vergődik, mint nyáron szegény halak a tóban!”

Belátom, hogy az evezést nem kapura játszák és labda sem kerül elő, meg azt is tudom, hogy Felcsút környékén nehezen lehetett volna ennek a sportnak hódolni, de azért némi reszli a temérdek milliárdból, amit az eredményekben kicsit sem gazdag magyar foci-őrületre költ a regnáló, megilletné az evezősport utánpótlásán dolgozó civileket (lásd Velence) és főleg a kissrácokat is a Velencei-tó környékén.

“Megmarad-e az evezés a Velencei-tavon?”

A Civilek a a Velencei-tóért  facebook oldalon jelent meg az alábbi aggódó bejegyzés:

Friss hír: A minisztérium úgy döntött, idén egy fillér támogatást sem ad annak az egyesületnek, amely a helyi félévszázados evezős hagyományokat és a VVSI nevet tovább viszi / vinné. Hiába a kiváló eredmények (az evezős egyesületek közt tavaly 2. helyen végzett a VVSI az éremtáblázat, pontszerzés alapján). 1,5 éve még csili-vili hajókat adtak át nekik nagy csimnadrattával.

Kevésbé friss hír: Ez a folyamat nem most, hanem kb. 1,5 éve kezdődött két kormányhatározattal: 1584/2020; 1695/2020 (ezek a Közlönyben megjelentek, visszakereshetők).

Az egyik az északi vízisport bázist, a másik a délit “intézte el”.

A VVSI kajak-kenusai be lettek olvasztva a Kovács Katalin-féle Akadémiába (azt tőlük kell megkérdezni, mennyire volt őszinte a mosolyuk), az Evezősökről senki sem gondoskodott, így ők létrehoztak egy alapítványt (Evezős Utánpótlásért Alapítvány), hogy tovább működhessenek. Azóta lényegében visszabérlik azokat a helyeket (már csak az agárdit), ahol az edzéseiket eddig is folytatták.

 

Mivel pusztán egyesületi tagdíjból képtelenség finanszírozni a működést, most még inkább bajba kerültek.

Hiába tartozik a kiemelten támogatott sportágak közé az evezés, az országos szövetség is szegény, mint a templom egere.

És itt most nemcsak arról a közel 100 gyerekről és fiatalról van szó, akiknek ez a hobbija és ehhez a klassz közösséghez tartoznak, hanem azokról a környéken élő családokról is, akiknek a gyerekei még ovisok vagy épp pocaklakók.

Felhívás azokhoz a vállalkozásokhoz, akik bármilyen formában tudnák támogatni az alapítványt:

mivel az evezés nem esik a TAO hatálya alá, így nem lehet visszaigényelni az adományozott összeget. Ellenszolgáltatásként viszont céges evezés, ergométerezés lebonyolítását és hasonlókat tud felkínálni az egyesület.

És mielőtt még elindulna a gyűlölet-cunami, szeretném megosztani azt az információt is, hogy Tóth István támogatásáról biztosította a csapatot, már az a hely is megvan, ahol folytathatják, ha az eredeti agárdi telephelyet is végleg el kell hagyják. Megmarad-e az evezés a Velencei-tavon?”

-fejeződik be a poszt.

A kommentekből….

“A kormányzás hiányának megjelenése a végeken. Pont, mint az előző rendszerben, aminek azt hittük, 89-ben vége lett, de nem.”

“De a foci az kell…(…) És nem kis pénzekért!!! Minap olvastam, hogy a fizetésük átlag 2,5 millió forint (a semmiért). A sok felépített és veszteségesen fenntartott “stadionról” már jobb nem is beszélni.”

“Víz se lesz a tóban, biztos ez az oka”

A Civilek a Velencei-tóért facebook oldal így definiálja magát:

“Egy civil kezdeményezés a Velencei tóért. Az egész úgy kezdődött, hogy sok-sok ember aggódva kezdte figyelni, ami a tóparton történik. Csupa civil, akik nyitott szemmel jártak. És jártukban-keltükben annyi lett a baj, hogy keresni kellett rá a megoldást. Az internetes felületen egyre csak gyűltek a panaszok, sóhajok, szakértői vélemények, történelmi tények, naplementéről szóló képek, régi családi történetek. Az elégedetlenség szinte tapintható volt. Egy civil csoport azt gondolta, beszélni kéne róla. Így jött létre a demonstráció, augusztus elsején. Több százan írták alá a petíciót azon a rendezvényen. Helyiek, biciklivel érkezők, babakocsis anyukák-apukák, horgászok, helyiek és több évtizede nyaralótulajdonosok….”

Kapcsolódó

 

"Szülői elkeseredésből írom: a Velencei-tavi evezős sport is úgy vergődik, mint nyáron szegény halak a tóban!"

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.