A jelenés

Egy kis dél-francia faluban egy 18 éves lány azt állítja, hogy megjelent előtte Szűz Mária. Ezt követően a falu valóságos turisztikai attrakcióvá válik, ahová a világ minden részéről érkeznek zarándokok, hogy személyesen tapasztalják meg a csodát.

A történetben kit a hite vezérel, kit az üzlet – kiépül a relikvia biznisz -, kit a kétkedés, az igazság utáni kínzó vágy. Utóbbit a tapasztalt oknyomozó (Vincent Lindon) személyesíti meg, akit a Vatikán különleges feladattal bíz meg: vegyen részt egy vallásos jelenést vizsgáló bizottság munkájában: derítse ki, hogy a jelenés valódi vagy az egészet csak a tinédzser találta ki. A nyomozó eltökélten lát munkájához, de a kezdeti szál egyre több kis szálra bomlik, melyek egyre messzebbre vezetnek. De valóban érdeke valakinek, hogy kiderüljön az igazság?

A filmben egy percre sem enyhülő feszültség köszönhető a főszereplő Vincent Lindon-nak (2015-ben Cannes-ban a legjobb színész díját nyerte a Mennyit ér egy ember? című dráma főszerepéért, de a magyar közönség láthatta a Rodin: Az alkotó című filmben is), a lányt érzékenyen megformáló Galatéa Bellugi-nak és nem utolsó sorban a rendező Xavier Giannoli-nak (többek közt a Marguerite – A tökéletlen hang alkotója volt), aki kemény kézzel összefogta a szerteágazó történetet.

M. Koltai Judit

Forgalmazó: Vertigo Média

További kulturális hírek >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük