Takaró Mihály kirúgása – Mi történt a Fasori gimnáziumban?

Hová juttathat egy országot a rettegés? Ide: senki sem hajlandó megszólalni Takaró Mihály, az Orbán-kormány kedvenc- és rengeteg bizalommal kitüntetett oktatás ideológusának elzavarásáról a nagy múltú Fasori Evangélikus Gimnázium tanári karából.

Takaró Mihály, a szélsőjobb „hegedőse”

Már az is sokat elárul Takaró Mihályról, hogy 2012-ben az Ő kezdeményezésére került az új Nemzeti Alaptantervbe többek között Herczeg Ferenc, Tormay CécileSzabó Dezső és Nyirő József.

Takaró nemcsak néhány gimnazistát tanított egészen eltávolításáig, jóval fontosabb, nagyobb hatású figurája a rezsimnek. Ő a szellemi atyja a 2020-as nemzeti alaptanterv (NAT) irodalmi részének . A NAT az a szabályrendszer, ami megalapozza az oktatást és szellemileg orientálja a magyar diákok tízezreit.

Vásárhelyi Mária tragikus jegyzete

„Tényleg nincs a Fasori Evangélikus Gimnázium tanárai, tanulói és szülői közösségei vagy az Evangélikus Egyház vezetői között egy, egyetlenegy ember sem, aki elmondaná, hogy miért távolították el Takaró Mihályt statáriálisan a Gimnázium tanárai közül?!

Nem, nem azért mert rasszista, mert antiszemita, mert felkészületlen és ostoba! Tudjuk a „Nyugat egy zsidó lapocska”, „Kertész Imre nem magyar író”, „Esterházy kultúraromboló”, „Spiró György pedig nem is ember”.

Az ilyesmi – úgy tűnik – ma már nem ok arra, hogy egy egyházi iskolából kirúgjanak egy tanárt

De a tanárok, az érintett szülők és diákok pontosan tudják, hogy mi volt a valódi oka. És minden érintett szótlanul asszisztál ahhoz, hogy a kormány erre az emberre bízza a magyar diákok „ideológiai” oktatását vagyis a felnövekvő generációk agyának kilúgozását. Pedig hát a gyermekeinkről, unokáinkról van szó! Ha ez nem fontos, akkor mi a fontos?! Magyarország tényleg csak VOLT, nem lesz.”

– olvasható a szociológus-közíró oldalán.

Kapcsolódó

 

takaró

7 thoughts on “Takaró Mihály kirúgása – Mi történt a Fasori gimnáziumban?

  • Tenyleg, miert rugtak ki?

  • Nemtom, miért rúgták ki, ha egyáltalán. Node idézett tudományos kijelentései – “Nyugat egy zsidó lapocska”, “Kertész Imre nem magyar író”, “Esterházy kultúraromboló”, “Spiró György pedig nem is ember”.- már önmagukban is megalapozták, hogy akár Magyarországról is kirúgják!

  • Nem csodálkoznék, ha egy a fideszen belül szimplának vagy Uram bocsá’ természetesnek tartott kis gyermekmolesztálási ügy lenne a háttérben! Keresztény polgári neveltetésű heteró emberek ilyesmit bármikor megtehetnek, az nem fujjos számukra , csak az LMBTQI emberek .

  • A fenti megnyílvánulásaiért nem rúgták ki, ez meg sem rezgeti a fidesz és a köznevelés ingerküszöbét, sőt, ez „emeli fölébe” az eddigi oktatáspolitikának ezt a szennyembert!
    Valami egész más természetű – véleményem szerint inkább pont hogy természetellenes – dolog lehet a háttérben! Valaki olyannak húzhatta meg a bajszát, aki még nála is nagyobb hatással van a dolgok menetére!

  • Ne csodálkozz!

  • Olvaott ön ezektől valamit!Kertész I.maga mondta hogy utálja a magyar embereket ha nem zsidó iró sosem kapott volna Nobel dijat mert jelentéktelenek az irásai.állitólagos fenyegetettsége miatt elment Német o.ba onnan pocskondiázott bennünket de amikor beteg lett itthon ápoltatta magát ingyen.Eszterházi tényleg kulturromboló olvashatatlanok az irásai.

  • Bebizonyitotta a nehany soros mocskolodasaval, milyen primitiv maga, aki helyesen sem tud irni magyarul. Tipikus fideszcsicska! Egy intelligens ember szegyellne magat ezert. Az emlitett dijazott, nemzetközileg elismert irok persze azert olvashatatlanok maganak, mert analfabeta!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük