Talajmenti fagyok várnak ránk a héten

Éjjel a Dél-Dunántúlon is csökken a felhőzet, általában derült, vagy gyengén felhős idő várható, de a Dunántúl északi felén és északkeleten lehetnek közepesen felhős részek is.

Csapadék nem lesz

Gyenge lesz a légmozgás. A késő esti 7 és 13 fokról hajnalra általában 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. A fagyzugokban ennél hidegebb is lehet, illetve nagy területen talajmenti fagy is előfordulhat. Délnyugaton lehet csak kissé enyhébb a reggel.
Csütörtökön gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, az ország döntő részén csapadék nélkül. Ugyanakkor az északkeleti megyékben néhol jelentéktelen zápor előfordulhat. Az északnyugati szél élénk, elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros környékén olykor erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Vigyázz, meg ne fázz!

Csütörtökön elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, a sok napsütés hatására javul a komfortérzete, a kedélyállapota. Ismét kifejezetten hűvösen indul a nap, helyenként fagyhat is, így nagyon fontos, hogy a megfázás elkerülése érdekében vastagon, rétegesen öltözzön fel. Az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hideg. A végtagok melegen tartása enyhíthet a fájdalmakon, de egy meleg fürdő is jó hatással bír. Az étkezés során részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, leveseket, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak. A viszonylag nagy napi hőingás a vérnyomás-ingadozást okozhat abban az esetben, ha erre hajlamos.

Pollenjelentés

A parlagfű pollenkoncentrációja kezdetben még sokfelé magas marad, sőt helyenként – elsősorban az Alföldön – a nagyon magas szintet is elérheti. Keddtől, a várható erős lehűlés hatására valószínűleg a parlagfű pollenterhelés is jelentősen mérséklődik. A csalánfélék pollenkoncentrációja helyenként még elérheti a közepes szintet, míg a többi nyáron jellemző allergén, így a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a kenderfélék, az üröm és az útifű pollenjéből már csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas szintet ér el. (OMSZ)
Ilyen is volt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük