Sorting by

×

Talán mégis a teljes szembefordulás, kisebbségből is..?

Nem tudom, mit érdemes, mit lehet, mit kell tenni: csak azt érzem, így nem mehet tovább. Lehet azt mondani, hogy most nem a követelések ideje van; de azt is, hogy mikor, ha nem éppen most kisebbségből?

Mit lehet veszíteni!?

Olvasom az elképesztő kommenteket az orosz-ukrán háborúról, az oroszok terrorháborújáról. Az még hagyján, milyen sokan vannak, akik “megértik” az oroszokat: az az acsarkodó gyűlölet azonban dermesztő, amely az oroszbarát kommentekből árad. Olvasom a kőbányai bolondballagás történetét, és a tehetetlenségből származó lázadás szelleme – nincs már mit veszíteni! – fog el: hogy lehet, hogy oly sok embert tett eszelőssé a Fidesz-propaganda..? Mert az emberek többsége nem magától bolond: kellenek ahhoz hivatásos bolondítók, uszítók is.

Szabad-e ismét hozzákezdeni a “parlamenti munkához”

Folyik a “vita”, pontosabban néhány ember töpreng azon, mit lehet most tenni…

Van-e erkölcsileg vállalható más álláspont, mint radikális követelések megfogalmazása, akár a teljes szembefordulásig..?

Néhány javaslat megfogalmazódott már, de az ellenzék vagy hallgat róluk, vagy elutasítja őket. Amit kínál: belesimulás a NER-be… Szabad-e ismét hozzákezdeni a “parlamenti munkához” úgy, hogy az eddig megfogalmazott, javasolt követeléseken kívül ne hangozzék el, mégpedig alapvető föltételként:

Demokráciát!

 • A Fidesz azonnal fejezze be az uszítás, a hazudozás politikáját! A rablást is, természetesen…
 • És: Kövér László helyett javasoljon mást házelnöknek.
 • Elég a “gyermekvédelminek” hazudott náci propagandából, elég a “szuverenitást védő” brüsszelezésből, migráncsozásból, elég a cigányozásból – a stadionokban is! -, elég az alattomosan zsidózó sorosozásból!
 • Elég abból az eszelősségből, amibe a Fidesz kergette a lakosság – “a magyar emberek” – nagy részét…
 • Elég az álpolitizálásból, a képzelt ellenségek elleni állandó “harcból”…
 • Elég az alig leplezetten Putyin-barát politikából, az ukránok elleni, nagyrészt a terrormédiába kiszervezett uszításból!

Folytathatnám, de minek: végül is minden követelés összefoglalható egyetlen szóban: demokráciát!

Van persze egy mellékes, apró probléma:

ahhoz, hogy a Fidesz e követeléseknek legalább egy részét egyáltalán megfontolja, önmagát kellene megtagadnia…

Ha a mai Fideszből elvesszük mindazt, ami uszítás, hazudozás és rablás, szinte semmi sem marad. De akkor szabad-e “tisztelt elnökurasdit” játszani velük?! Ha valóban összefoglalható minden követelés egyetlen szóban: demokráciát!, akkor szabad-e az ellenzéknek azt játszania, hogy demokráciában élünk?

Ady szerint kis népeknek még levegőt venni is radikálisan kell.

Hát kis ellenzéknek..?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Talán mégis a teljes szembefordulás, kisebbségből is..?

 • 2022.04.29 - 10:57
  Közvetlen hivatkozás

  A NER-t, a centrális erőteret kell felszántani, a Fideszt bűnszervezetnek nyilvánítani, elrablott közpénzt visszavenni, stb. A fidesz megszállta a nemzetet!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.