Elfogtunk egy levelet! – Tállai András, a többszörösen kézivezérelt tótumfaktum

Tállai András László nem gyalog-közszolga, a Tiszai Vegyi Kombinátnál pénzügyi előadójából küzdötte fel magát önéletrajza szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőségéig, jelenleg a Pénzügyminisztériumunk államtitkára. Azt gondolhatnánk róla, hogy ez ám a politikai karrier! Persze, máshol…., de “kerítésen belül” az ilyen “felívelés” nem minden esetben tükrözi főszereplője rátermettségét, tudását, bölcsességét, sokkal inkább kézivezérelhetőségét.

Ha nem hiszi, nézze!

Hétfőn délután került ki Tállai közösségi oldalára a jövőbenéző bejegyzése, melyben biztosítja a vele szimpatizálókat, hogy:

Új hét, új kihívások! Továbbra is Magyarország stabilitásáért és a magyar állampolgárok biztonságáért dolgozunk!

Eddig semmi extra, minden fidesz-megszólaló hasonlóan buzdítja követőit, amire a “hívő embernek” szüksége is van, hogy amikor a közértpénztárnál szembesül azzal, hogy az utolsó papírpénzével fizetett és a fizu csak 2 hét múlva esedékes, ne forduljon szembe az éppen regnálóval, hanem bevegye, hogy minden OK.

Igen ám, de…..

Kicsit jobban megnézve a fotót, amit e nemes igyekezethez mellékelt az oldal kezelője, három aprónak tűnő, ám lényegi részletre hívjuk fel a figyelmet.

1.) Tállai úr kezében ceruzával -az mégis könnyen radírozható!- rém elfoglaltnak látszik, pár A4-es papírdarabot készül átolvasni és tartásából arra következtethetünk, hogy lényegi meglátásaival széljegyzetelni az irományt. Nézzék csak:

varosikurir tallai cerka
Fotó: T.A. facebook oldala

2.) Apropó: papíros. Kíváncsiak lettünk, hogy milyen fontos dolga akadt a nemzet államtitkárának és láss csodát, az előtte lévő papírhalmaz címe:

„Felkészítés a koreai nemzetgyűlés alelnökével való udvariassági találkozóhoz”

Mivel az összehajtott lapokba nem engedett betekintés a fotó, így csak feltételezéseinkre alapozhattunk, hogy mit jelenthet az “udvariassági találkozó” és egy ilyenhez miért kell több oldalas itiner, no és, hogy miket tartalmazhat. Lehet, hogy felhívták olvasója figyelmét, hogy nyújtson kezet, amikor szembe találja magát az alelnökkel, kínálja hellyel, esetleg érdeklődje meg, hogy kávét, vagy teát inna?

Legalább az megnyugtató, hogy mivel “nemzetgyűlés” nevű szerv nem működik a világ jelenleg legsötétebb kommunista államában Észak-Koreában, Tállai úr legalább a déliek képviselőjének fog állami felkészítésben pukkedlizni.

varosikurir tallai felk crop

3.) Tállai államtitkár a párperces fotózás alatt sem bízta a véletlenre, hogy mit szólnak “fönt” ahhoz, hogy az ezért fizetett fotós(ok) “pillanatfelvételt” kapjon lencsevégre az előtte álló hét indulásáról, hiszen egész idő alatt a kéznyújtásnyira lévő telefonját kémlelte, hátha…..:

varosikurir tallai telo

Tessék, kérem…..

Ne higgyék, hogy Ő az egyedüli “kézhez szoktatott”, van belőlük temérdek “tűzközelben”, hiszen önállóan gondolkodni tudó és akaró, véleménnyel rendelkező és azt felvállaló pártkatona nem fér bele a 12 éve folyamatosan megválasztott kormány elképzeléseibe. De ne legyen kétség: azokéba sem, akik rendre megválasztották őket. Ez van 2022 Magyarországán…….

Még több Tállai….