Talpra, Orbán fürkészei, portyázói! Munka van! - Városi Kurír

Sorting by

×

Talpra, Orbán fürkészei, portyázói! Munka van!

A hatalmas fejetlenség közepette, amikor Orbán miniszterelnöknek harcolnia kell Brüsszellel, -vagyis magunkkal, mint uniós tagokkal- meg az egységbe tömörülni látszó ellenzékkel és Gyurcsánnyal is, itt az idő, hogy valami olyanért ugrassza fürkészeit és portyázóit, ami életeket menthet!

Hirdetés

Hátha ez is leesik egy teherautóról…, vagy -Uram bocsá’- akár meg is lehet venni!

A fenti “bokrosok” mellett talán elkelne egy kis figyelmet szentelni azokra a honfitársakra, akik elkapták a harmadik fázisában dúló Covidot és megúszhatnák a lélegeztetőgépre kapcsolásukat egy speciális maszk beszerzésével. Itt hívom fel a figyelmet, hogy nem kell érte a nemrég beszerzett repülőgépet feltankolni kerozinnal és útvonaltervet kérni Las Vegas érintésével Kína bármely városába, mert nem a gagyi másolatra van itthon szüksége a rászorulóknak, hanem a Magyarországon is beszerezhető eredetire.

Hogy miről is beszélek? Íme:

Novák Hunor doktor közösségi oldalán számolt be a következőről:

“A járványhelyzetben összefogásra van szükség. A magán és állami egészségügy egymásnak nem ellensége, hanem épp ellenkezőleg: mindkettőre szükség van, és segíteniük kell egymást.

Ez vezényelt akkor, amikor többször ingyenessé tettem magánrendelésemet, és most is, amikor úgy döntöttem, cégemmel támogatom az intenzív osztályokat, összesen több mint egymillió forint értékben. A cél, hogy minél több emberéletet lehessen megmenteni.
Pár hónapja készítettem interjút egy aneszteziológus professzorral, ő is elmondta:

az intubált, invazívan lélegeztetett COVID-osok túlélése katasztrofális, és mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük a lélegeztetést (sajnos ez nem mindig elkerülhető, és az új variáns felnőtteknél durvább lefolyást okozhat). Többek között hasra fordítással, és egyéb lélegeztetési módszerekkel próbálkozhatunk: például speciális maszkokkal.

A János kórház COVID-intenzívére és a törökbálinti tüdőgyógyintézet intenzív osztályára a napokban meg is érkeztek a Dimax Zero sterilizálható maszkjai.”

Erről nem számoltak be az “értők”

Orbán Viktor -elmondása szerint- nap, mint nap egyeztet Müller Cecíliával és az orvosbranccsal a hazai járványhelyzetről, de minden bizonnyal ez a lehetőség elkerülte mindannyiuk figyelmét – mondhatjuk, ha baromi jóindulatúak akarunk lenni. Ha más szemszögből vizsgáljuk, akkor micsoda felelőtlenség, hogy ezekből a maszkokból nem áll legalább annyi rendelkezésre már egy éve, mint a lélegeztetőgépnek hívott cuccokból?

Érzékelik a szám nagyságát? Nem milliárdokról van szó, csupán pár millióról, amivel alegsúlyosabb betegek élete megmenthető lehetne.

Mostantól nincs kibúvó!

Miután köztudottá vált, hogy léteznek ezek a maszkok, -és mi minden lehet még, amiről mi, laikusok nem tudunk?- kutya kötelessége Müller Cecíliának, -akinek, mint tiszti főorvos tudnia kellett, vagy, ha nem, az katasztrófa- Orbán Viktornak és a beszerzést irányító (?) Szijjártó Péternek, hogy pillanatok alatt ellássák a kórházakat velük!

Ha gondot okozna, hogy beüssék a google-ba, merre induljanak a portyázók beszerezni, vegyék fel a kapcsolatot Dr. Novákkal, aki minden bizonnyal szívesen ad egy telefonszámot!

(Fotó: Cseri László)

 

felhívás
illusztráció: V.K.

 

 

Izrael, Bensouda
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.