Együtt támad a koronavírus és a parlagfű

Egy áprilisi nemzetközi kutatás szerint a parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, és így megkönnyíti a légúti fertőzések, például a koronavírus dolgát is.

 Pollen időszak

Valószínű, hogy az esetszám emelkedésében nemcsak annak lehet szerepe, hogy kicsit felelőtlenebbek vagyunk vagy hogy külföldről behurcolják a vírust, hanem az is, hogy szaporodott a parlagfűpollen mennyisége a levegőben – mondta Dr. Endre László allergológus az RTL Híradóban.

Az ország egy részén már most nagyon magas a parlagfű miatti pollenterhelés, ez az egészséges szervezetet is megviselheti. Az allergológus tanácsa, hogy a szabadban is érdemes jó minőségű maszkot viselni, amin nem jutnak át az apró növényi részecskék.

Hírfolyam >>>>>>>>>>>>>>

Így ismered fel a parlagfüvet

Egyéves, magról kelő, kétszikű, melegigényes gyomnövény. Csírázásának megindulásához tavasszal a talaj hőmérsékletének tartósan 6 ºC fölé kell emelkednie. A zöld  növények a fagyok hatására elpusztulnak, csak a magok élik túl a téli hideg időjárást és tavasszal tömegesen csíráznak.

parlagfű

A fészkesvirágzatúak családjába tartozó, 20-200 cm magas, orsógyökerű, felálló szárú, rendszerint dúsan elágazó, terebélyes gyomnövény. Szára szőrös, keresztben elvágva négyzet alakú. Levelei szárnyaltan szeldeltek, fonákuk és a levélnyél pelyhesen szőrös.

Minden a pollenallergiáról

 

parlagfű

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük