Azt szorgalmazzák: legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje!
[mnky_ads id=”3427″]
A kiáltvány:

Kormányváltást, együttműködést, megújulást! Legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje!

Aki felelősséget érez Magyarország sorsáért, most nem maradhat néma. Ki kell mondanunk: a huszonnegyedik órában vagyunk. Sorsdöntő, hogy 2018-ban képesek leszünk-e új irányt szabni a jövőnknek. Hazánknak kormányváltásra van szüksége!

Az emberek többsége változást akar, de az ellenzéki pártok négy hónappal a választás előtt még nem tudják felmutatni a kormányváltás receptjét. Hisszük, hogy van esély az ellenzék győzelmére, ha képesek lesznek egy egyszerű, érthető helyzetet létrehozni. Ezért azt mondjuk, hogy meg kell teremteni a demokratikus pártok és az állampolgárok minél szélesebb körű, szoros együttműködését. Most félre kell tenni az egyéni- és pártérdekeket, hogy végre megvalósulhasson a közérdek: a kormányváltás. Eljött az együttműködés és a közös cselekvés ideje!

Úgy látjuk, a demokratikus pártok nagy többsége képes és kész a közös munkára, de hiányzik a megállapodás és hiányzik egy közösen támogatott, hiteles vezető. Olyan ember, aki nemcsak tehetséges és tisztességes, de van mögötte politikai tudás, tapasztalat és teljesítmény, és aki képes tető alá hozni a megállapodást az ellenzéki pártok között.

Karácsony Gergely ilyen ember. A Parlamentben és Zugló polgármestereként egyaránt bizonyította, hogy képes egy újfajta politizálásra. Egy olyan politizálásra, amely az embereket szolgálja, mentes a korrupciótól és nem árokásásban gondolkodik, hanem méltányos együttműködésben. Nem véletlen, hogy Karácsony Gergely hosszú ideje az ellenzék legnépszerűbb politikusa.

Meggyőződésünk, hogy Karácsony Gergely személye elfogadható az együttműködésre kész ellenzéki pártok számára, és hiszünk abban is, hogy vezetésével megteremthető a széles körű együttműködés.

Ezért azt javasoljuk a választók közössége és a demokratikus pártok számára, hogy legyen Karácsony Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje!

Tisztelettel:

Dr. Bálint György Prima Primissima-, és Hazám-díjas kertészmérnök
Bánfalvi István szociálpolitikai szakértő
Bardóczi Sándor tájépítész mérnök
Bozóki András, a politikatudomány kandidátusa, volt kulturális miniszter
Cserna Antal színész
Földes György történész
Hajdu Szabolcs filmrendező
Hajós András dalszövegíró, műsorvezető
Horgas Péter tervező, aktivista
Kaltenbach Jenő jogtudós, volt ombudsman
Kerekes Viktória színésznő
Kéri László politológus
Sándor Iván Kossuth díjas író
Sükösd Miklós szociológus
Szalai Kriszta színésznő
Török-Illyés Orsolya színésznő
Vay Blanka emberjogi aktivista
Wittinghoff Tamás polgármester

(Forrás: Népszava)
[mnky_ads id=”3390″]

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét