Támogatott mobilcsere program, de hogyan - Néhány praktikus tanács - Városi Kurír

Sorting by

×

Támogatott mobilcsere program, de hogyan – Néhány praktikus tanács

Elindult az NMHH mobilcsere-programja. Hogyan veheted igénybe, és miért érdemes, cserélni a régebbi telefont??

Hirdetés

Valentin-napi indulás!

Ötmilliárdos keretből indult el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – NMHH – mobilkészülékcsere-programja február 14-én. Az összegből negyedmillió használatban lévő 3- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas minimum 4G-képes készülékre. A hatóság tematikus aloldalán térképen kereshető a közel 700 regisztrált üzlet, az igénylés folyamatán pedig kisfilm vezeti végig az érdeklődőket. Pontokba szedtük a legfontosabb információkat-írja a Femina.

Megszűnik a 3G-hálózat

Az elsőrangú hazai 4G-hálózatok és az ezeket kihasználó okostelefonok széles körű terjedése miatt a hazai távközlési szolgáltatók várhatóan 2023-ra lekapcsolják a 3G-mobilhálózatot. Emiatt számos régebbi készüléktípuson elérhetetlenné válik a mobilnet. Az átállást az NMHH készülékcsere-támogatási programmal segíti: a használatban lévő 3G-képes készülékek minimum 4G-képes telefonra való cseréjét bruttó 20 ezer forinttal támogatja maximum bruttó 120 ezer forintos készülék vásárlása esetén. A kizárólag 2G-képes mobilok cseréjére május 9. után lesz lehetőség, amennyiben még rendelkezésre áll keretösszeg.
mobil-toltonKészülékcsere országszerte percek alatt-

Így csináld!

Az NMHH tematikus oldalán, a netrefel.hu weboldalon elérhető térképen az érdeklődők a település vagy irányítószám beírásával kereshetik ki a hozzájuk legközelebbi programban részt vevő üzleteket és azok adatait. Az oldalon egy általános információkat tartalmazó és az igénylési folyamatot részletesen bemutató kisfilm is elérhető – mondta el Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese, az akciót indító sajtótájékoztatóm.

 • Miután az igénylő a programban részt vevő hétszáz kereskedelmi pont közül kiválasztotta a számára legkedvezőbb üzletet,
 • a régi készüléken kívül már csak személyi igazolványát és lakcímkártyáját kell magával vinnie.
 • Az üzletben a kereskedő a régi telefon IMEI-száma alapján ellenőrzi, hogy az igénylő jogosult-e a támogatásra,
 • majd felveszi a személyes adatokat: ellenőrzi a személyi igazolványt és lakcímkártyát.
 • Ezt követően a vásárlónak nyilatkoznia kell arról, hogy mielőtt leadja a telefont, törölt róla a használat során keletkezett minden személyes adatot.
 • Ezután következik a kiválasztott, maximum 120 ezer forintos új készülék megvásárlása, amihez 20 ezer forintos támogatást nyújt az NMHH.

Mindez várhatóan 15-20 percet vesz igénybe. Fejeződik be a Femina cikke.

Ezt tudja a 4G

Az információtechnológia 4G-vel a negyedik generációs vezeték nélküli szolgáltatásokat jelöli. A 2G és a 3G rendszerek utódját, a 4G rendszereket a szakértők szerint:

 •  átfogó IP-infrastruktúra,
 • nagy adatátviteli sebesség,
 • nagy kapacitás
 •  a nyílt internetes szabványok használata jellemezi.
 •  a mobil széles sávú rendszer továbbfejlesztett multimédiás szolgáltatásokkal bővült.

Előzmény

mobilcsere

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.