Tanárbéremelés, avagy a nagy orbáni hátraarc - Van megoldás! - Városi Kurír

Sorting by

×

Tanárbéremelés, avagy a nagy orbáni hátraarc – Van megoldás!

Urbán László, egy réges-régi fideszes pénzügyminiszter-jelölt, akinek a kinevezéséről végülis szó sem esett nyilatkozta anno az egyik újságban, hogy “más a választási program és más a kormányprogram”. Nem sok mindenhez ragaszkodik folyamatosan Orbán, de úgy tűnik, ez a kijelentés végig vonul kormányzása teljes idején. Most éppen a pedagógusok érezhetik -sokadszor- átverve magukat. 

Hirdetés

Ígéret szép szó…

Egyértelmű választ és szeptemberig döntést vár a kormánytól a tanárok fizetésének emeléséről a Pedagógusok Szakszervezete. A választás előtt háromszor tíz százalékos béremelést ígértek biztosra, most azonban azt közölték, hogy csak akkor kapnak a pedagógusok emelést, ha lesz rá fedezet.

Pénteken már azt írta a kormány az RTL Híradónak, hogy a háború és a szankciók okozta gazdasági terhek miatt csak akkor lesz béremelés, ha lesz rá fedezet.

“Amit vállaltunk, azt meg kell csinálni!”

„Amit vállaltunk, azt meg kell csinálni. Azt vállaltuk, hogy ebben az évben is, a következő évben, és az azt követő évben is tízszázalékos béremelés lesz”

– mondta a pedagógusok várható béremeléséről Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.

(Orbán Viktor 2022. 04. 06.)

Ki akarsz törni? Itt a lehetőség!

Azzal párhuzamosan, ahogy a kormány egyre lejjebb és lejjebb löki a közoktatást a “semmi-tudás”  gödrébe, úgy növekszik az igény a felnőttoktatásra, és ezen belül is annak online változatára. Magyarul egy tervezhető, kiszámítható, anyagilag stabil jövőt építhetsz lépésről lépésre.

“Míg mások a sebeiket nyalogatják, és jobb feltételekről álmodoznak, addig a rátermettek (igen, a rátermettek) a saját kezükbe veszik a sorsukat, és tanári tapasztalatukat (no meg a rendelkezésükre álló technikai eszközöket) kihasználva apránként új karrierbe kezdenek. Részmunkában eleinte, majd később gond nélkül akár főállásban is.”

-olvasható Markó Robert kiváló könyvében, amit minden pedagógusnak ez úton is ajánljunk.

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.