Megbukott Orbán Viktor miniszterelnök oktatáspolitikája 0 60

Az MSZP szerint a magyar oktatási rendszer semmilyen jövőképet nem kínál a fiataloknak, ez azon is látszik, hogy milyen sokan kívánják elhagyni az országot és mennyien kerülnek ki képzettség nélkül az iskolákból.


12 százalékkal emelkedtek a felvett személyi kölcsönök

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten, a hétfőn kezdődő tanév alkalmából tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, megbukott Orbán Viktor miniszterelnök oktatáspolitikája.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a kormány állításaival ellentétben, a családoknak még mindig nagy terhet jelent az iskolakezdés. Erre utal például, hogy a mostani időszakban 12 százalékkal emelkedtek a felvett személyi kölcsönök. Az állam csak 12 ezer forint erejéig támogatja a tankönyvvásárlást. Efelett a szülőknek kell fizetniük, ahogy a tanszereket, tornafelszerelést, a különórákat és az osztálypénzt is – fejtette ki.

A gyermekek több mint 40 százaléka a létminimum alatt él

Bangóné Borbély Ildikó szólt arról is, hogy az iskolákból 3 ezer, az óvodákból 500 pedagógus hiányzik, és a problémával a kormány nem foglalkozik. Emellett az iskolakezdés előtt derült ki, hogy a gyermekek több mint 40 százaléka a létminimum alatt él – hívta fel a figyelmet.

Kifejtette továbbá, az oktatás színvonaláról jól árulkodik, hogy 50 ezernél több 25 évnél fiatalabb közmunkást foglalkoztatnak, emellett – felmérések szerint – másfél millió magyar tervezi elhagyni az országot, akik közül 300 ezren még nem töltötték be 18. életévüket.


Az MSZP ezért az oktatási rendszer azonnali és jelentős átalakítását követeli az ágazatra fordított támogatás növelésével – jelentette ki a szocialista politikus.

(Forrás: MTI)

A NAT és az oktatás valósága

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Hanks

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kevesen gondolják, hogy a többi első látásra bonyolultnak tűnő dolognak, úgy a boldog …

brexit

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A hangos brexit-pártiak külön zárványként vannak Brüsszelben jelen. Nem nagyon érintkeznek senkivel, de …

bator

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A MÁV jó ötlettel állt elő, úgy döntöttek, hogy állomás-gondnokokat alkalmaz. A pici …

csizmadia

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kálmán László nyelvész, közírói minőségében eleresztett egy posztot közösségi oldalán. Nem kötelező mindenben …

Pin It on Pinterest