Tanítsunk Magyarországért! – Egyetemisták kreditért korrepetálnak

Azok az egyetemisták, akik felveszik a Tanítsunk Magyarországért! kurzust, vagyis részt vesznek a programban, két kreditet és ösztöndíjat kaphatnak – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A Tanítsunk Magyarországért!

program keretében egyetemi hallgatók karolhatnak fel gyermekeket, és segíthetnek nekik tanulmányaik sikeres elvégzésében.

Az államtitkár szerint a programban résztvevők bármilyen szakon tanulhatnak, nem muszáj pedagógusnak készülniük.

A program szeptemberben indul. A két krediten túl a mentorok havi 30 ezer forint ösztöndíjban is részesülnek 

Honlapjuk szerint programjuk célja

a kistelepüléseken élő általános iskolások támogatása tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, az egymásról való gondoskodás és a közösséghez tartozás élményének megélése.

Dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára decemberben a mandiner.hu-nak elmondta, hogy

„….a programot az a felismerés alapozta meg, hogy jó érzés továbbadni mindazt, amit tudunk, és látni, hogy ennek mások is hasznát veszik. Legszebb élményeink közé tartoznak azok, amikor valakinek úgy segítettünk, hogy abban a másik örömét lelte. Különösen erős ez a vágy a huszonéves egyetemistákban, amikor a felsőoktatásba kerülve mindannyian meg akarjuk váltani a világot.
Közben persze arra is emlékszünk, hogy az ezt megelőző években, a felnőtté válás útján hányszor voltunk bizonytalanok, és voltak dolgok, amit a szüleinktől nem mertünk megkérdezni” – emlékeztetett, felhívva a figyelmet arra, hogy „szívesebben fordultunk volna korban hozzánk közelebb állókhoz. Azokhoz, akik nem sokkal járnak előttünk, de már átélték azt, ami bennünket foglalkoztatott. Olyan programot hoztunk létre, amely keretében mindenki lehetőséget kap arra, hogy a mai kisdiákokban meglássa és kézenfogja gyermekkori önmagát”

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük