Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Az ember azt hinné, hogy a diplomácia a kifinomult érintkezések és az elegáns beszéd világa, ott aztán nyoma sem lehet taplóságnak. Persze minket, magyarokat nem lehet bezárni semmilyen szabályrendszer kalodájába- még mit nem!

Hirdetés

A mi diplomatáink némelyike orgiázik egy-egy jót, gyerekpornót nézeget, a mi külügyminiszterünk tapló módon sértegeti a pechjére később megválasztott amerikai elnököt. Tudjuk: ha a Föld Isten kalapja, Magyarország a bokréta rajta, és nem lehet minden virág jószagú a csokorban. A bársonyvirág például közismerten a büdöske névre hallgat.

1. Miniszterelnökünk meglátogatta brit kollégáját

Igaz, annak szegénynek hosszasan kellett mentegetőznie, hogy szóba áll -ahogy a tapló angol sajtó nem átallotta emlegetni- a “kis diktátorral”. Közben azért megpróbálta diplomatikus célzással utalni a magyar helyzettel kapcsolatos aggodalmaira. Megkérte Orbán, hogy

“népszerűsítse a demokráciát a kínai, orosz és belorusz kapcsolataiban”..

Ebből is látszik: az csak tapló előítélet, hogy a briteknek ne volna kitűnő humoruk.

2. A kínai követség sajtószóvivője megmorogta a Fudan elleni tüntetést

(Ettől még nem kell félteni a későbbi kínai-magyar kapcsolatokat. Amint miniszterelnök lett, Orbánnak is rögtön elfelejtették, hogy a Fidesz korábban tibeti zászlót lengetett, vagy tüntetett a Tinanmeni téri vérengzés ellen.)

A szóvivő szerint “fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit.” Szóval szerinte taplók voltunk.

Azóta gondolkozom, hogyan lehetne inkább éjszaka tüntetést rendezni. Rajtam nem múlna, csakhogy a kormány előírásai még ezt a nappali demonstrációt is elég bonyolulttá tették (oltási igazolások ellenőrzése, a védettségi kártyával nem rendelkezők külön ötszázas csoportokba szervezése stb.). Fogadni mernék, ha éjszaka akarnánk vonulni, azonnal visszaállítanák a 8 óra utáni kijárási tilalmat. Szóval bocsánat, szóvivő úr, de jobb híján marad a fényes nappal.

3. Azért itthon, egymás között is tudunk mi taplók lenni

A taplóságok minősített esete, hogy a kormánymédia egy-egy túlbuzgó újságírója sokatmondó jelentést tulajdonított annak: Gyurcsány születésnapja épp a trianoni béke gyászos évfordulójára esik. Jellemző! -sugallták. Komolyan aggódom értük. A születésnapok vizsgálgatásával vékony jégre léptek. A miniszterelnök megorrolhat rájuk, ha ezeknek az évfordulóknak messzemenő jelentőséget tulajdonítanak.

Orbán t.i. május 31-én született. Azon a napon, amelyen 1911-ben a Titanicot vízre bocsátották..

Kapcsolódó

 

tapló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.