Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

A koronavírus elleni vakcinákat nem taplógombából nyerik, de körülöttük is képes elburjánozni az akadályt nem ismerő tapló. Amint e héten is.

1. A miniszterelnök rendszeres szokása, hogy facebook oldalán közzéteszi aktuális ígéretét:

ennyi meg ennyi vakcina beadása után jöhet a nyitás következő szakasza. Az tényleg nagyon jó, hogy ilyen gyors ütemben nő a beoltottak száma. Taplóság viszont, ha valaki a szakembereknél bölcsebbnek képzelve magát azt sugallja, hogy a beadott vakcina rögtön védetté tesz. Pedig komolyan nyitni akkor lehet, ha egyre többen valóban védetté válunk. Ez pedig csak a második oltás után hetekkel következik be. De Orbán ennél hamarább szeretné győztesnek hirdetni magát. Ehhez kapott remek ötletet az egyik kommentelőtől, aki ezt tanácsolta:

“Ha bejelentené, hogy 9 milliónál lemond, jövő hétre mindenki be lenne oltva!”

Tessék mondani, nagyon tapló volnék, ha újra regisztrálnám magam?

Igaz, már megkaptam a két adag vakcinát, de szívesen segítenék gyorsítani a folyamatot… Rajtam ne múljék!

2. A mostanában sajnálatosan nélkülözött Békemenet egyik fő szervezője,

a CÖF vezetője nem mellesleg uralja a civil szervezetek támogatására való közpénz-kasszát is. Képzelem, milyen elfogulatlanul osztja a pénzt. Már ez a nyilvánvaló összeférhetetlenség is durva taplóság, de az illető úr vakbuzgó írásaival is kínozza a taplóérzékeny idegzetűeket. Legutóbb a kormánylapban sajátos szempontból járta körül a valkcinakérdést:

“Amikor megszülettünk, édesanyánk örült, hogy lyuk van a fenekünkön. Az emberiség többsége hasonló szellemben köszöntötte a vakcinák előállítását. Nem sok idő telt el, és az örömbe máris üröm vegyült.”

Ki fogják találni: a fenéklyuk fölötti örömbe az EU bürökratái és a Gyurcsány által vezérelt oltásellenes ellenzékiek rondítottak bele. Borzasztóan sajnálom a CÖF-elnök anyukáját. Szomorú, hogy szegény csak azt az egy örömforrást találta szülöttjében, hogy legalább lyuk van a fenekén. Pedig még nem is tudhatott arról, később mivé növi ki magát a gyermek.

De ennél is jobban aggaszt a megválaszolatlan kérdés, csak sajnos tapló dolog volna firtatni: most akkor ki az az ünneprontó, akinek nincs lyuk a fenekén? Az ellenzékiek? A brüsszeli bürokraták? Esetleg maga a vakcina?

Itt állunk, eligazítás nélkül, szembesülve a problémák feneketlen mélységével.

3. De nem is illik viccelődni, amikor a járvány mellett újabb csapás érte az országot

Készüljenek fel a legrosszabb hírre: a miniszterelnök veje bajban van. Ezt onnan lehet tudni, hogy gigaösszeget vett fel abból a programból, amelyben a Nemzeti Bank nyújt kedvezményes hitelt a pandémia miatt bajba jutott vállalkozásoknak. Az ingatlanügyekkel foglalkozó cége 3 milliárdot markolt fel a keretből.

Csak ne morogjanak, ne emlegessenek tapló eljárást! Képzeljék csak, milyen óriási bajban lehet, ha ekkora hitelhez jutott, kedvezményekkel!

Inkább örüljenek a szerencséjüknek. Hiszen kapnának Önök milliárdos kedvezményes hitelt? Ugye, hogy nem? Ebből is látszik, hogy nincsenek nagy bajban. Mázlisták.

Az év összegyűjtött taplóságait itt olvashatja.

 

tapló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük