Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó - Városi Kurír

Sorting by

×

Heti Tapló – Az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

A tapló legszebb példányait kétségtelenül a “Sajtótaplók” alfaja produkálja. Van, hogy maga a lap, rádió, televízió követ el ordas nagy taplóságot, van, amikor csak óvatlanul szabadítja gyanútlan közönségére. Ha a héten versenyeztetnénk a média taplóit, a versenyt toronymagasan a köztévé sportkommentátora nyerné. Ő volt az, aki a dán-finn meccsen zajló lélegzetelállító dráma (majdnem tragédia), a klinikai halál állapotába került Eriksen újraélesztéséért folytatott küzdelem közben azon hisztizett: mit vacakolnak ennyit, inkább folytassák a meccset! Ez az az embertipus, aki egy temetésen is revütáncosokat követelne, mert nélkülük olyan unalmas az egész.

Hirdetés

Talán érdemes volna megosztott díjat alkalmazni

Mert a fokozatosan kormánypártivá hangolt Index Mészáros Lőrinc-interjúja se volt semmi. Ha nem is hasonló méretű taplósággal, de a kisebb taplóságokból egy egész sorozattal örvendeztette meg az olvasót. Ez esetben a mennyiség átcsapott minőségbe. Pedig Mészáros Lőrinc a fotója szerint megfiatalodott és megcsinosodott. Nem volt hiábavaló a fogyókúra. Bár egy fb-kommentár ezt sem bírta ki kajánkodás nélkül. Mint megjegyezte,

a jelek szerint a miniszterelnök még a fogyókúrához is strómant használ.

1. Mint megtudtuk, a magánszférában ma Mészáros a legnagyobb foglalkoztató: 30.000 alkalmazottja van

Hogy őt ki foglalkoztatja, arról nem esett szó. Talán mert mindenki tudja, taplóság volna folyton emlegetni. Az, aki még ennél is több embert: közel 10 milliót tekint a beosztottjának. Noha jelentős állami támogatást kapott, Mészáros a válság idején mégis sok alkalmazottját elbocsátotta. Na, ettől legalább Orbán esetében nem kell tartanunk. Az istennek sem akar megválni tőlünk: örökké a főnökünk kíván maradni.

2. Mészáros elújságolta: ma övék az ország legnagyobb agrárvállalata, amely a járvány idején is növelte bevételeit

(Vettem észre az élelmiszerárak emelkedésén.) Mint mondta: 7500 tejelő tehenük van. Érdekes, én azt hittem, ennél többen tejelünk neki. És nemcsak tehenek. Igaz, ők sem önként teszik. Ha az élelmiszer ilyen jó üzlet, hát természetesen tovább akarnak terjeszkedni: “A pulykapiacon próbálunk terjeszkedni, mert úgy látjuk, hogy ez az a szegmens, amelyben még nincs konkurencia Magyarországon.” Szerintem ugyanilyen alapon próbálkozhatna a pávapiacon is. Azon sincs konkurencia Magyarországon. Egyetlen páva van, akinek a tánca utánozhatatlan. Vagy lehet, hogy a pávákra már nincs kereslet?

3. Komoly tulajdont szerzett a bankvilágban is – majd pont ott ne?!

Az új óriásbankban, amelyik az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesüléséből jön össze, meghatározó részesedése van. Csak az a gond -mondta-, hogy még nem sikerült nevet találni az új szervezetnek, amely az OTP után a második legnagyobb magyar bank lesz. Valami olyat akarnak, ami kifejezi a lényeget. Nem értem, mit agyalnak annyit. Egyszerűbb volna az MKB betűszót az egész vállalatra kiterjeszteni. Ez híven kifejezné, kinek tartoznak hálával a nagy vagyonért. Ez esetben az MKB rövidítés a következőt takarná: “Miniszterelnök Kis Barátja”. Ennél lényegre törőbbet elképzelni sem lehet.

4. Senki se gondolja, hogy Mészáros Lőrincet csak a pénz érdekli

Ő nem ilyen tapló! Most pl. megvették a híres kiállítóhelyet, a KOGART házat. Gyorsan vásárolna is hozzá 60 képet, leginkább Munkácsykat. Már tárgyalt is erről a tulajdonossal -nyilatkozza. (Más kérdés, hogy a tulajdonos nem tud erről, mint ahogy arról sem, hogy el akarná adni a képeit.) Szerintem először Munkácsy Honfoglalás c. alkotását kellene megszereznie, amelyen Árpádék fehér lovakat adnak az országért cserébe. Az legalább gyengéden emlékeztetné rá, hogy legalább pár ferhér lovat igazán adhatna, ha már ő és a mögötte állók elfoglalták a hazánkat.

Kapcsolódó

 

tapló

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.