Sorting by

×

Tarjányi Péter: a publicista úr egy múlt heti posztjában, nem tudom milyen érdek mentén “belém szállt”….

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a napokban kihúzta a gyufát Hont András újságírónál, aki “eddig tisztázatlan” okból keményen beleszállt közösségi oldala posztjában. A megszólított irigylésre méltó önmérséklettel válaszolt platformján.

Először lássuk Tarjányi reakcióját…..

“Hont Andrásról 2002 őszén hallottam először.

Miközben én éppen a Simicska “birodalom” gazdasági anomáliáit, illetve a nem létező focistadionokra költött milliárdok hátterét tártam fel egy oknyomozó csapattal, Hont úr a VII. kerület fideszes polgármesterjelöltjeként egy lakossági “fórumon” arról beszélt, hogy a baloldali-liberális erők pitbullja – ez lennék én – törvénytelen eszközökkel támadja a jobboldali elit, tisztességes vállalkozóit…

Nos, azóta mindkét, fent említett úriember ellenzéki lett… Ezért lepett meg amikor a publicista úr egy múlt heti posztjában, nem tudom milyen érdek mentén “belém szállt”… Az ott leírtakra mélyebben egy okból nem reagálok… Kampány van és az ellenzéken belüli bármilyen “csörte” – akár véleményvezéri szinten is – a Fideszt segíti…

A választások után tényszerű válaszom nem marad el…

Addig is minden jót kívánok Hont úrnak…”

… és, hogy mi vezetett idáig? Szerintünk ez:

Feltehető “legelőzmény…”

Ha a választási eredmények azt mutatják, hogy Orbán veszített, a rendőrség, az ügyészség, a titkosszolgálatok tudni fogják a dolgukat” – nyilatkozta a Hírklikknek Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértőt annak kapcsán kérdezte a portál, hogy két elemző, Mark Leonard brit politológus, író, illetve Jeremy Shapiro, az Egyesült Államok külügyminisztériumának Európáért és Eurázsiáért felelős külügyminiszter-helyettesének volt tanácsadója, elemzést készített 2022-re. Ebben egyebek mellett – külső választási megfigyelők álláspontja alapján – azt prognosztizálják, hogy Orbán Viktor és a Fidesz elveszíti az országgyűlési választásokat. A jelenlegi kormányfő azonban azt fogja állítani: ő nyert, és Donald Trumppal ellentétben, akár arra is képes lehet, hogy hatalmon maradjon, ami nagy tüntetésekhez vezethet, valamint válságot okoz Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában. Tarjányi szerint

“…amit az Egyesült Államokban láttunk, és amivel Trump elnök próbálkozott, itthon egyszerűen nem lehet megpróbálni. Ha mégis, akkor az nagyon durva, polgárháborús helyzetet jelentene, amiben a két oldal, a nyertes ellenzék, és a hatalmát vesztett Fidesz szavazói egymásnak esnek. Ehhez képest a Capitolium ostroma – amit egyébként az amerikaiaknak borzasztó volt megélni – enyhe kis csetepaté lenne….”

Az “akkor bízzunk a rendőrökben?” riporteri kérdésre Tarjányi válasza:

Rendőrökben, katonákban, mindenkiben. Én azt mondom, ha Orbán veszít, akkor itt egy teljesen normális, békés átmenet lesz.

Előzmény….

A fenti riport megjelenése után szólalt meg Hont:

“Ezt az embert jogerősen elítélték csalás miatt. Legutóbbi politikai akciója az volt, hogy részt vett Botka László megbuktatásában, Néhány éve Rogán Antal szándékaitól nem távol álló módon újraélesztette Zoom névre hallgató lapját, hogy miután elszipkázott egy csomó újságírót, rövid működést követően karácsony előtt bezárja az egészet.

A szoci házilapot nem zavarja, hogy szakértőként interjúvolja.

Amúgy lassan megünnepelhetjük harmincéves évfordulóját annak a Lengyel László-i kijelentésnek, hogy az MDF-kormány (1990-1994) nem fogja átadni a hatalmat.”

Shakespeare szavaival:  a többi néma csend (egyelőre)

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter: a publicista úr egy múlt heti posztjában, nem tudom milyen érdek mentén “belém szállt”....

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.