Sorting by

×

Tarjányi Péter: “hányok” ettől az embertől – Covid-oltás ügyben is a “turáni átok” a hibás, nem a protekcióját használó 39 éves edző?

Sokak fejében megfordulhatott a Covid-vakcina megjelenésekor, hogy miként lehetne soron kívül hozzájutni annyihoz, amennyi a családnak elég. Aztán ki etikai megfontolásból, ki a lehetőség hiánya okán, de általában elálltak első ötletüktől. De mi a vélemény azokról, akik mégsem? Pofátlanok, ügyesek, aljasok, bár nekem lenne lehetőségem ilyesmire? Döntsön mindenki maga.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán osztotta meg, hogy Ő mit gondol…

Olvasom, hogy egy 39 éves teljesen egészséges edző ismeretségeit kihasználva miként előzött be másokat a COVID elleni oltás kapcsán… Sőt azt is megtudhattam a posztjából, hogy emiatt lelkiismeret-furdalása van, hiszen beelőzte a saját szüleit és elvette egy másik rászoruló ember elől a védekezési lehetőséget…

Nemcsak azért “hányok” ettől az embertől amit tett,

hanem azért is mert van bőr a pofáján tettét azzal magyarázni, hogy az oltási rendszerben lévő szervezési hibák miatt “csábult” el… Idézem:

“Magyarország egy túlélő ország. Túléltünk török megszállást, a Habsburg uralmat, fasisztákat és a kommunistákat. A túléléshez viszont nem árt az ismeretség, ami nem mindenkinek van. Nekem ebben az esetben volt, és rosszul érzem magam miatta. Elvettem valaki elől a helyet. Egy olyan világban biztosan, ahol megtervezték és szervezték rendesen az oltások rendjét. Magyarország miért nem lehet ilyen világ?”….

“Gyönyörű” nem????

A török, a tatár, a Habsburg a hibás… Nyilván! Nem az ügyeskedő, nem a korrupt rendszer, nem a lelkiismeret nélküli ember… Nem, nem, nem mindig más a hibás…
Külön döbbenet, hogy a posztot szemléző újságíró még meg is dicséri az edzőt hiszen:

“sok magyar aktuális problémáját fogalmazta meg remekül megírt posztjában”…

Jelzem, egyébként simán kideríthető lenne kik azok akik az utóbbi időben úgy kaptak oltást, hogy valójában nem voltak jogosultak rá

Nyilván ez nem annyira egyszerű, mint az utcán megbírságolni valakit, aki maszk nélkül sétál. És sanszos, hogy kiderülne több közéleti személyről, politikusról oldaltól függetlenül, hogy ebben a témában sáros és használ olyan “rendszereket” amin keresztül másokat veszélyeztet…

Így szokás szerint nem fogunk tisztán látni. Marad mások hibáztatása, a rendszer szidása és a turáni átok illetve a török, Habsburg korszak felemlegetése… ”

A Tarjányi Péter hozzászólását generáló írásból….

A “Beoltottak. Feladtam a tisztességem?” című írás kiindulópontja az, hogy a szerzőnek lelkiismeretfurdalása van:

“Beelőztem idősebbeket, pedagógusokat, közel 8.7 millió embert Magyarországon. Beelőztem a saját 74 éves apámat és 67 éves anyámat.”

Pedig nem így tervezte…

“Sokáig úgy gondoltam, kivárom a sorom, hadd kapják meg előbb az egészségügyiek, a krónikus betegek, az idősek és a pedagógusok. Aztán felgyorsultak az események.”

A döntésben három dolog befolyásolta az edzőt

Egyrészt elfogadta az oltási rendet, miszerint az egészségügyi dolgozók, a krónikus betegek és az idősek a legveszélyeztetettebb rétegek. Másfelől aktív versenysport edző, aki, 50 játékost edz hetente sokszor, vagyis minden óvintézkedés ellenére alapvetően egy lehetséges fertőzésgócban dolgozik.

“Harmadrészt, és engem ez lendített át a tű fokán, lószar van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend.”

A dilemma….

“A környezetem terméke vagyok. Nem tagadhatom le. Hiába tartom magam tisztességesnek, a rendszer minden rezdülése körülöttem azt mondja, hogy egy barom vagyok.”

Csapások….

“Először akkor lepődtem meg némileg, amikor felmértük, hogy a játékosok hogy állnak oltás tekintetében. Mint kiderült, az 50-ből már hat játékost beoltottak. Négynek egészségügyes rokon intézte, ketten az ominózus hétvégi AstraZeneca káoszban szereztek oltást. Utána szembejöttek a posztok social medián, hogy ki mindenki kapott már oltást. Aztán láttam, hogy a labdarúgó bírók megkapták a Pfizert. Illetve, hogy az optikusok is valamiért egészségügyi dolgozók, szóval ők is. Amikor megtudtam, hogy informális listák vannak a beugró helyekre, már meg se lepődtem.”

Ezek után leírja, hogyan juthatott az oltáshoz

A dolog gyökere szerinte az, hogy az illetékesek nem gondoltak arra, hogy sokan lesznek, akik, hiába kaptak időpontot, nem mennek el a Sputnik V/AstraZeneca/Sinopharm beadatására. Mivel “ismert okokból semelyik sem szenved a túlzott népszerűségtől”, végül sokan nem mennek el.

“Jelenleg nincs hivatalos rendszer vagy eljárás a beugrók behívására. Orvosok körül szerveződnek informális hálózatok, akik szállítják a neveket. Én is egy ilyen hálózaton keresztül jutottam oltáshoz. Egy fillérembe nem került, csak ismeretségembe. Ismertem valakit, aki ismert valakit.”

Az edző koklúziója

“Magyarország egy túlélő ország. Túléltünk török megszállást, a Habsburg uralmat, fasisztákat és a kommunistákat. A túléléshez viszont nem árt az ismeretség, ami nem mindenkinek van. Nekem ebben az esetben volt, és rosszul érzem magam miatta. Elvettem valaki elől a helyet. Egy olyan világban biztosan, ahol megtervezték és szervezték rendesen az oltások rendjét. Magyarország miért nem lehet ilyen világ?” (Forrás)

 

hányok ettől az embertől
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tarjányi Péter: “hányok” ettől az embertől – Covid-oltás ügyben is a “turáni átok” a hibás, nem a protekcióját használó 39 éves edző?

  • 2021.03.17 - 13:46
    Közvetlen hivatkozás

    Akkor hányni kellene a kormánytól. csak nem képzeli valaki hogy ők vártak a sorukra? amit nem tudunk azt nem tudjuk elitélni, nekem az egész fidesz bandától van hányingerem

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.