Tarjányi Péter: időhúzásnak “elment” amit a Fidesz csinált, de az ügy elhallgatásában előrébb nem jutottak!

A hír: Pintér Sándor belügyminiszter megjelent, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt azonban határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése, amelyen a Pegasus nevű izraeli kémszoftverről tájékozódtak volna a képviselők. Tarjányi Péter nemzetbiztonsági szakértő lát megoldást az ügyre.

Pintérnek így nem kellett válaszolnia

arra, amire eddig sem született érdemi válasz a kormánytól:

bevásároltak-e a kémszoftverből és használták-e azt újságírók vagy a kormánnyal nem jó kapcsolatot ápoló üzletemberekkel, politikusokkal szemben.

A belügyminiszter többször is kijelentette, hogy elmegy a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésére, és válaszol is, persze jól tudhatta, hogy a Fidesz az ülés összehívását nem fogja támogatni.

Az ülés után a testület ellenzéki tagjai – Stummer János (Jobbik) elnök, Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP) – tartott közös sajtótájékoztatót a Parlamentben. Stummer János elmondta:

a határozatképtelenség megállapítása után nyolcszemközti beszélgetést folytattak a belügyminiszterrel.

A jobbikos elnök azt is bejelentette:

a parlament őszi ülésszakának első napján 8 órára összehívja a bizottság ülését, amelyen meghallgatják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat éves beszámolóját, és ténymegállapító vizsgálatot kezdeményeznek a kémszoftver ügyében.

Tarjányi Péter szerint….

„A Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága határozatképtelen volt ma, mivel a kormánypárti tagok “szabotálták” az ülést.

Nem lehetett meghallgatni senkit az illetékes vezetők közül a Pegazus ügyben. Jelzem ennek ellenére a Bizottság ellenzéki elnöke vagy a tagok külön-külön vagy együtt elmehetnek az illetékes titkosszolgálati szervekhez és akár betekintést is kérhetnek a Pegazus botrányhoz kapcsolódó konkrét elrendelési anyagokba…

Egyszóval időhúzásnak “elment” amit a Fidesz csinált, de az ügy elhallgatásában előrébb nem jutottak… Kérdés, hogy az ellenzéki honatyák élnek-e ezzel a lehetőséggel vagy sem… Meglátjuk!”

Akkor lássuk!

Kapcsolódó

 

tarjányi

2 thoughts on “Tarjányi Péter: időhúzásnak “elment” amit a Fidesz csinált, de az ügy elhallgatásában előrébb nem jutottak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük