Többen kérdezték kinek állhatott érdekében egy ilyen kormánybuktatásra képes “műveletet” összehozni Ausztria kapcsán. Tarjányi Péter egyedi megfejtése, némi háttérrel.

Biztonságpolitikailag ilyen akciót Németország és Franciaország is képes végrehajtani, de a hírek egy civil szálat is felvetnek

Ez utóbbi esetén az ügy folyamatára nézve állítom, hogy volt titkosszolgálati segítség a végrehajtók oldalán a fokozatos kapcsolatépítés, a tervezés és kirobbantás időpontjának kivárásában… Ha feltesszük a több ezer éves alapkérdést, magyarán “Kinek állhatott érdekében?”, azt kell mondjam az előbb említett két ország sokat nyert ezzel az üggyel.

Egyrészt, mert most már konkrét bizonyíték van, hogy a szélsőjobb mennyire épít Európában Oroszország gazdasági segítségére, és az is tény mindezt annak érdekében teszik külföldi segítséggel, hogy a demokratikus lehetőségek szűküljenek az Unióban. A szélsőjobb lelepleződése fontos Berlinnek az AfD előretörése miatt Németországban illetve Macron elnöknek Le Pennék kapcsán Franciaországban.

Látnunk kell az olasz Salvini megjelenése is abba az irányba hatott, hogy a két évvel ezelőtti felvétel most lásson napvilágot. Az még inkább “leleplező”, hogy mindezt úgy történt, hogy sem a német, sem a francia belpolitika nem destabilizálódott.

Magyarán mindkét ország használni tudja a kommunikációjában a szélsőjobb ellen az ügyet, de otthon igazán nincs “balhé”… Nem véletlenül mondtam tegnap, a klasszikus hírszerzési művelet számtalan elemét vélem felfedezni az eddigi történésekben…

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét