Sorting by

×

Tarjányi Péter: pokoli hetünk lesz itthon és külföldön egyaránt…– Következtetések az elmúlt 24 óra történései kapcsán

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz hadsereg az elkövetkező 7 napban megpróbálja áttörni Ukrajna védelmi vonalait. Fő támadási irány az északi körzet – Kijev és térsége – lesz. Itt megkezdődik az ostrom és Moszkva igyekszik majd elfoglalni a várost. Bármi áron, mert GYŐZNI akar!!! Aki még a városban van – magyar diplomaták, üzletemberek, illetve az újságírók különösen – haladéktalanul hagyják el a körzetet!!!

A várható harci műveletek, különösen a tüzérségi támadások kapcsán az orosz haderő nem lesz, nem tud és nem akar tekintettel lenni senkire

A héten döntést akar “kicsikarni” a Kreml, DE ez egyben azt is jelenti, HA az ukrán haderő kitart az elkövetkező 7 napban akkor az Ukrajnában harcoló orosz haderő vereséget szenvedett.

Ez azt a 200 ezer fős kontingenst jelenti amelyiket Moszkva Ukrajna elfoglalására elkülönített. A háború ebben az esetben sem ér véget, DE Oroszország kénytelen lesz új erőket Ukrajnába vezényelni ami egyrészt időveszteség, másrészt totális bukást jelent a Kreml kommunikációjában… Lehetetlen lesz eltitkolni a veszteségeket és az orosz politika, a hadsereg és a gazdaság vezetői is tisztában lesznek azzal, hogy az átcsoportosítás ideje alatt Ukrajna plusz fegyverekhez, hadi anyagokhoz, élelemhez, vízhez jut és méginkább felkészül a következő támadásra ami újabb veszteségeket hoz Oroszországnak emberi és gazdasági erőforrás oldalon.

Ekkor tudom elképzelni, hogy Moszkva valódi tűzszüneti és béke előkészítési szándékkal a tárgyalóasztalhoz üljön. Előbb nem!

Ha meg is teszi a napokban, az csak PR fogás lesz, mint ahogy eddig is csak ez volt.

Fentiek alapján mindkét fél tudja, hogy ez a hét DÖNTŐ a háborúban, és tűzzel-vassal fogják egymást irtani, hogy a saját oldaluk elérje céljait… Remélem, hogy a NATO országok esze a helyén lesz és nem történik meg a lengyel MIG vadászgépek átadása Ukrajnának illetve Bukarest sem engedi, hogy román repülőtereket vegyen igénybe Kijev az orosz haderő “kicselezése” érdekében… Amennyiben a két példa bármelyike bekövetkezik Putyin megalapozottan hivatkozhat arra, hogy más, NEM UKRÁN célpontokat is támadni szükséges az orosz haderő részéről. Már az eddigi fegyverszállítások miatt is fennállt a harcok kiterjedése, de azzal, hogy NATO erő nem lépett ukrán földre, illetve a logisztikai útvonalak és szállitás CSAK ukrán irányítás alatt, ukrán földön történt az orosz hadvezetés “lenyelte” ezt a békát…

Itthon TOVÁBBRA sincs ok a félelemre a harcok miatt

A menekültek 80%-a tovább megy és nem marad Magyarországon. A magyar gazdaság és forint helyzete a háború miatt nem egyszerű, DE ellátási problémákat nem látok sem az energetika, sem az élelmezés területén.

Minden piszkosul megdrágul, de higgyétek el, HA a harcok lassulnak, illetve valamilyen békemegállapodás körvonalazódik akkor a gazdaság is – nyilván lassan – pozitívan fog reagálni.

Összegezve:

ez a hét kritikus az egész bolygó számára és izgulok, hogy ne a rosszabb forgatókönyvek jöjjenek be. Pokoli hetünk lesz itthon és külföldön egyaránt…

Forrás

Kapcsolódó

Tarjányi Péter: pokoli hetünk lesz itthon és külföldön egyaránt…– Következtetések az elmúlt 24 óra történései kapcsán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.