Sorting by

×

Tarjányi Péter: a szankciókat bő 2 hét alatt elkezdte Moszkva rutinosan kicselezni… – “ha nem tudod, hogy végezz a háborúval, a háború végez Veled!!!…”

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következtetések vonhatók le… Az orosz-ukrán háború a harcok szempontjából állandósult, és a háború zárását tekintve mozdulatlan. Előbbi azt jelenti, hogy a felek harcolnak, tartalékokat szerveznek, mozgósítanak, de nem bírnak egymással. Utóbbi pedig azt, hogy egyelőre zéró az esély a megegyezésre – összegzett tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Részletesebben….

Oroszország valójában már elfoglalta Mariupolt és tegnap óta!!!!!!!nyíltan vállalja már, hogy nemcsak Luhanszk illetve Donbasz körzetét akarja, hanem az egész Donyeci-medencét illetve már Dél-Ukrajnát is.

Ez utóbbi elég vészjósló fejlemény, mert Ukrajna után Moldova is háborúra készülhet…Oroszország folyamatosan támad, bombáz, tüzérségi csapásokat mér, minden pillanatban keresi az ukrán védelem gyenge pontjait és mintegy lassú gép morzsolja Kijev erőit miközben rengeteg civil lesz áldozat illetve pusztul Ukrajna egésze. Néhány példa:

  • a Kreml tengeralattjárókról indít cirkáló rakétákat a Fekete-tengerről,
  • légicsapásokat mér Ukrajna minden pontján logisztika és katonai bázisokra,
  • tüzérségi támadás után gépesített lövész alakulatok támadnak Kelet-Ukrajna majd minden részén felváltva, amiket az ukránok visszavernek ugyan, de a támadást néhány perc vagy óra múlva újból kezdi az orosz hadsereg.

Úgy képzeljétek ezt el mintha egy gigászi birkózás zajlana, ahol nem bír egymással a két erő…

Eközben egyre nagyobb a feszültség a Moszkva elleni szankciók illetve Kijev katonai támogatása kapcsán. Európa több állama – Németország, Ausztria, és Magyarország – nem akarja az olaj és gázvásárlási embargót, mert gazdaságuk komoly visszaesését hozná egy ilyen döntés… A Balti államok és Lengyelország viszont a legkeményebb fellépést sürgeti a Kreml ellen. Ezt a vitát még fokozza, hogy Kijev egyre komolyabb és korszerűbb fegyverrendszereket akar, ami lassan olyan méretet ölt, hogy ezekkel az eszközökkel ténylegesen rommá verheti a Kreml erőit ami miatt egyes szakértők meghúzták a vészharangot hiszen Oroszország egy ilyen esetben valóban TAKTIKAI atomfegyverhez nyúlhat.

Szerintem ennek az esélye alacsony, DE magasabb mint 3 hete volt!!!!!

Közben már több hírszerzési info látott napvilágot, hogy az orosz olajszállító tankerek nemzetközi vizeken átszivattyúzzák szállítmányukat más pl. Panamai hajókra, amelyek aztán nyugodtan befutnak az EU kikötőkbe és eladják az orosz olajat.

Magyarán a szankciókat bő 2 hét alatt elkezdte Moszkva rutinosan kicselezni…

Ezért nyilatkoztam a napokban több helyen, hogy a háború el fog húzódni 2022 végéig minimum, de akár tovább is…Ami azért baj, mert ha egy Szíriához hasonló több éves állandósult konfliktus mellett kell élnünk, Európa padlót fog…Gazdaságilag, politikailag mindenhogy… De lesz sok és drága fegyverünk!!! Agyrém! Igaz a régi mondás Oroszországra, Ukrajnára, Európa egészére: “ha nem tudod, hogy végezz a háborúval, a háború végez Veled!!!… Magyarán ha nem jössz rá, hogyan zárj egy konfliktust egyszerűen a konfliktus fel fog “emészteni”…Ezért kell minden erőnkkel arra fókuszálnunk, hogy minél hamarabb záruljon a válság… És ez közös Európai feladat. Összefogás nélkül baj lesz…

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tarjányi Péter: a szankciókat bő 2 hét alatt elkezdte Moszkva rutinosan kicselezni… – “ha nem tudod, hogy végezz a háborúval, a háború végez Veled!!!…”

  • 2022.04.25 - 11:23
    Közvetlen hivatkozás

    Orbánt ki kell iktatni minden az EU-t érintő döntésből. Hivatkozni lehet a jogállamiságra és az egyértelmű orosz/Putyin pártiságra.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.