Sorting by

×

Tarjányi Péter: Putyint nem érdekli a nyugati politikusok Ukrajnába látogatása, az emberi jogok, nem érdekli más csak Ukrajna legyőzése!

Az elmúlt napok történései és Putyin elnök ma délelőtti moszkvai beszéde alapján az alábbi következtetések vonhatók le…Minden médiahírrel ellentétben az orosz elnök komoly bejelentéseket tett!!! Ezt annak ellenére állítom, hogy nem hirdetett győzelmet és nem rendelt el általános mozgósítást – kezdte rendszeres napi elemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

“Amit megtudhattunk:

 • 1. Oroszország politikai vezetése egységes döntést hozott február 24.-én amikor megtámadta Ukrajnát…
 • 2. A most folyó műveleteket önvédelmi értsd, honvédő harcként látják és így kívánják az orosz nemzetet mobilizálni..
 • 3. A Kreml nem gondol tárgyalásra, békekötésre. A harc a “nácik” és a nyugat ellen folyik és az orosz nemzetnek szent KÜLDETÉSE a háborút folytatni…
 • 4. Putyin NEM jelentett be általános mozgósítást, mert NINCS rá szükség. Ez azt is jelenti, hogy jelen helyzetben Oroszország rendelkezésére álló katonai erők – Ukrajna NATO támogatása ellenére – elégségesek a háború orosz győzelemmel történő zárasához…
 • 5. Nincs megtorpanás, Oroszország győzni akar és a háború folytatódni fog!…

Álláspontom szerint fenti állítások azt mutatják

Moszkvát a gazdasági szankciók, a veszteségek nem érdeklik, nem érzi vereség közeli helyzetben magát és ez tartós, hosszú konfliktust jelent. Ukrajnának minden erőforrását csatasorba kell állítania, mert ezt a háborút az nyeri akit tovább bírja a harcot… Az orosz elnöki beszéd értékelése után térjünk át a harcmezőkre…”

“Nos, a harcok valójában állnak

Izjum, Harkiv Herszon térségében egyfajta iszapbirkózás zajlik és nem lehet időleges “győztest” hirdetni. Az iszap szó használata nem véletlen részemről, mivel a térség totális sártenger, és ez kifejezetten segíti az ukrán védelmet.DE!!! Nem sokáig, mivel május végére felszárad a terület túlnyomó része és akkor elindul Oroszország nyári hadjárata…Jól látható, hogy Dél Ukrajnában Odessza kiemelten fontos inváziós célpont. Az elkövetkező hetekben Moszkva megpróbálja elfoglalni.

Egyfajta támadás előkészítés zajlik a Kreml részéről, ami jelezhet szárazföldi vagy a tenger felől partraszállási műveletet is, illetve a kettő kombinációját. Egész Ukrajna légitámadási szempontból most már célterület. Az orosz hadsereg lassú felőrlő taktikáját láthatjuk.

Moszkvát nem érdekli

mit mondanak róla, nem érdekli a nyugati politikusok Ukrajnába látogatása, nem érdeklik az emberi jogok, nem érdekli más csak Ukrajna legyőzése.

Az ilyen katonai stratégiánál nem napokban, hetekben számolnak a vezetők, hanem hónapokban vagy akár években.

És igen itt jön az embargó témaköre, ami szerintem az év utolsó negyedében jelentkezik valamilyen szinten fájón Moszkvának. A gáz és olajszankció nagyot ütne Putyinon – különösen az olaj – de ebben nincs egyetértés az EU országai között, illetve ha lenne is, akkor is a szankció csak hónapok múltán lépne életbe ami forró, háborús nyarat jelent Kijevnek. Igazán Ukrajna, Oroszország mellett az EU is a sárban küzd a háború okozta gazdasági problémák miatt. Utóbbi ugyan nem harcolva, de a baj hullámait mindenki érzi itthon is.

Hazánkban az olaj tartalékok 180 napra elegendőek és egyébként olyan pénzügyi tartalékokkal rendelkezik a MOL, hogy benzinár csökkentést is be lehetne vezetni, de egyelőre a rögzített ár marad…

A hadifelszerelés tovább áramlik Ukrajnába emellett az ukrán hadsereget képzik az új eszközök használatára Lengyelországban, Németországban, Kanadában és az a USA-ban.

Ez nyilván egyre inkább nem fog tetszeni a Kremlnek.

Mint ahogy az sem, hogy egyre több esetben derül ki a sikeres ukrán támadások mögött az USA hírszerzése áll. Mindkét történés miatt

hamarosan lesz orosz válasz, ami nem nyílt fegyveres válaszcsapással fog történni, hanem egyéb pl. hírszerzési piszkos módszerekkel…

Összefoglalva: a háború megy tovább és a pusztítás minden módon folytatódik. Sajnos!”

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.05.09 - 21:17
  Közvetlen hivatkozás

  Putyinnak tökéletesen igaza van a yenki sunyi módon minden oldalról nyomult, hát ez az eredménye.

  Válasz
 • 2022.05.12 - 10:25
  Közvetlen hivatkozás

  Az USA az EU szövetségese, mi pedig EU tagország vagyunk, vagyis az USA Magyarország szövetségese. Putyin Oroszországa Orbán és a NER szövetségese. Ha Magyarország ezt akarja, és az újabb kétharmad után úgy látszik, hogy igen, ki kell lépnünk az EU-ból. Ez ilyen egyszerű. Utána a csórók még csóróbbak lesznek, de a NER és hívei továbbra is jól fognak élni, hála a nagy orosz medve barátságának, és az offshore számlákra kilopott közpénz milliárdoknak.
  Aztán, ha végül mégis a Nyugat győz, csak azt kapjuk majd, amit megérdemeltünk.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.