Sorting by

×

Tarjányi Péter: Ukrajnában “vihar előtti csend van”, ami nyilván már nem tart sokáig. Az új mindent eldöntő orosz offenzíva hamarosan elkezdődik…

Az elmúlt 24 óra történései alapján az alábbi következetesek vonhatók le… Az orosz haderő láthatóan lassan halad a támadó műveletekkel, de a térkép /forrás: ISW/ alapján látható, hogy több olyan bekerítő pozícióval rendelkezik amely az elkövetkező napokban komoly támadási lehetőséget biztosít Moszkva számára. Ez különösen igaz például északon Chernihiv térségére, de északkeleten Sumy körzetére is – foglalta össze Tarjányi Péter közösségi oldalán a fejleményeket.

Aggasztó, hogy Kijev környéken egyre jobban szétbontakozik az orosz támadó kontingens és láthatóan a rohamra készül

Mint 3 nappal korábban írtam ez a hét fordulópont lesz a harcokban, mert ha ténylegesen elkezdődnek a nagy bekerítő műveletek a fentiek mellett Kharkiv, Donetsk vagy Mariupol irányokban akkor az ukrán védekezés pillanatok alatt nehéz helyzetbe kerül… Arról nem beszélve, HA sikeresek az orosz támadások akkor Kijev Kelet-Ukrajnai védekezése kártyavárként omlik össze. Ezért fontosak Ukrajnának a nyugati fegyver szállítmányok, amelyek első részei már biztosan megérkeztek az ukrán védőkhöz. Az orosz haderő továbbra is “csúszásban” van és igyekszik ledolgozni az első napok óta fennálló műveleti hátrányát.

A Kreml részben már megtalálta a rossz hírszerzési információk felelőseit mivel két magasrangú FSZB titkosszolgálati vezető házi őrizetbe került.

 

Forrás. ISW

Az ő feladatuk volt Ukrajna ellenállási potenciáljának és hangulatának meghatározása ami nyilvánvalóan nem sikerült

Moszkva folytatja a támadást és egyelőre nem látszik, hogy az orosz hadsereget érdekelné bármilyen szankció vagy a veszteségek, miközben már a harmadik komoly beosztású tábornokot likvidálta az ukrán hadsereg, de láthatóan ez sem rendítette meg az orosz vezérkart. Bizonyítani akarnak Putyinnak, bármi áron.

Eközben a NATO Norvégiában kezd komoly hadgyakorlatot jelezve Moszkvának, hogy eszébe ne jusson bármilyen kalandor gondolat…

Láthatóan Oroszország Nyugat-Ukrajnát az elkövetkező napokban egyre komolyabban fogja bombázni és most már biztos, hogy a támadások Ukrajna egész területén bekövetkezhetnek… Itthon egy – véleményem szerint műszaki hibás – ukrán drón “borzolta” a hangulatot átrepülve Magyarország felett.

Minden ellentétes hír ellenére az eszközt észlelte hazánk légvédelme és reagáltak is rá…

Fontos,

hogy az EU döntést kíván hozni mihamarabb, miként tud Európa függetlenedni az orosz gáztól és olajtól 5-7 éven belül. Ez ugyan a napi harci műveleteket nem befolyásolja, de higgyétek el létérdekünk, hogy ez a gazdasági lépés S.O.S elinduljon. Legalább ennyire fontos egy NATO-tól független európai katonai erő létrehozása szintén expressz sebességgel… A világunk egyszer és mindenkorra totálisan megváltozott február 24.-e óta és az új helyzetekre azonnali lépésekkel kell válaszolnunk.

Összegezve: Ukrajnában miközben folynak a harcok valójában “vihar előtti csend van” ami nyilván már nem tart sokáig. Az új mindent eldöntő orosz offenzíva hamarosan elkezdődik…

Kapcsolódó

 

Tarjányi Péter: Ukrajnában “vihar előtti csend van”, ami nyilván már nem tart sokáig. Az új mindent eldöntő orosz offenzíva hamarosan elkezdődik…

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.