Kiss László, az MSZP-Dk-Momentum-Párbeszéd-LMP óbudai polgármesterjelöltje tiltakozást tett közzé a Szentendrei úti fák indokolatlan kivágása miatt:

Be akarja tartani az ígéretét – tehát kivágatja a fákat

A Mátyás király útjától a Pünkösdfürdő utcáig szinte az összes fát ki fogja irtani a Fővárosi Önkormányzat, hiszen a napokban már megtörtént a fák kijelölése vágásra. Ez – állítólag – az itt már korábban megígért útépítés miatt szükséges. Sem a lakosságot, sem a kerületi önkormányzat képviselő-testületét nem tájékoztatták a fák kivágásáról.

A munkálatok után az út szélessége nem változik és a jelenlegi vízelvezető árok is megmarad. Egységesen 1,75 m-es szélességű járdát és parkolóhelyeket terveznek kialakítani. A fák szemrevételezése után egyértelműen látszik, hogy a vágásra kijelölt fák jelentős része nem beteg, illetve jelenleg is kapubehajtó közelében helyezkedik el, így azok kivágása a parkolók kialakítása szempontjából nem indokolt.

Aránytalan környezetpusztítás

Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzat meg sem kísérelte, hogy összehangolja az úthálózat fejlesztésének szempontjait az élhetőségével. Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz semmibe veszi a kerület lakosságát.

Felszólítjuk a Fővárosi Önkormányzatot, hogy azonnal állítsák le a munkálatokat, és olyan tervek készüljenek, amelyek nem pusztítják el a környezetünket. Elfogadhatatlan, hogy a Fidesz minden beruházást csak aránytalan környezetpusztítással és favágással tud megvalósítani. Váltsuk le a Fideszt, mentsük meg a fákat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét