Tarlós egy tollvonással megvalósította az 5-ös metrót! – Így épít Ő!

Na, ez az igazi hungarikum! Tarlós István, Budapest még regnáló főpolgármestere gondolt egy nagyot, és júliusban úgy döntött, hogy szeptember 1-től ad városának egy teljesen új metróvonalat, számszakilag az 5-öst.

A manóba, ez aztán a várospolitikus!

Az Index vette észre, hogy a főváros 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervben szerepel egy passzus, mely kijelenti, hogy

„tekintettel a H5-ös HÉV fontosságára, utasforgalmának nagyságára” 2019. szeptember 1-től M5-ös metróvonalként fognak hivatkozni rá.

Táblaország

Ezzel párhuzamosan felkérik a BKK-t arra, hogy végezzék el a szükséges módosítások átvezetését.

Egyszer majd a föld alá kerül egy része….

Tarlós úgy tervezi, hogy az önkormányzat kezdeményezi a vonal Batthyány tér és Békásmegyer közötti szakaszának föld alá vezetését, tehát metróüzemre alakítását.

Erre az indoklás szerint azért lenne szükség, mert a H5-ös négy fontosabb szintbeli kereszteződésen is áthalad, ami Óbuda közlekedési problémáinak fő okát adja, hiszen ugyebár mindenhol elsőbbsége van.

Ceglédi Zoltán szerint…..

„Ígértek új metrót, meg azt is, hogy felújítják a szentendrei HÉV-et. Így viszont, hogy utóbbit átnevezték ötös metróra, minden megoldódott: van új metró, pipa, viszont nincs már szentendrei HÉV, nincs mit felújítani, pipa.

(Ez majdnem olyan zseniális huszárvágás, mint amikor a zsoldjukba állt, rendszerváltás előtti ótvaros büdös komcsi propagandista előveszi a harmincöt évvel ezelőtti cikkét, és leadja a Fidesz-lapba friss tartalomként, hiszen: nyal benne az oroszoknak, szidja a hanyatló nyugatot, ünnepli épülő-szépülő országunkat, leprázza a „tiszteletlen, nyikhaj” ezekamaifiatalokat. Pipa. Csak Kádárt kellett átírni Orbánra.)”

A Magyar Közlekedési Klub úgy látja….

„A szánalmas pótcselekvés minősített esetét látjuk. Itt jön be megint az a probléma, amelyet az 1-es villamos kapcsán feszegettünk pár napja: elfogytak az előkészített projektek, a 2014 óta eltelt időszakban egyetlen komoly közlekedésfejlesztési projektet sem volt képes elindítani a Főváros, nincs semmi, ami épülne, vagy hamarosan kezdődne a megvalósítása.

Így hát aztán maradnak a virtuális projektek, az ígérgetés, meg az öncélú átszámozgatás, hátha pár szavazót lehet ezzel nyerni az őszre. Nagy itt a baj, ha már júliusban ennyire kifogytak az ötletekből….”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük