Tarlós elhúzza Budapest nótáját

Miután Tarlós István már Budapest minden lényeges  problémáját megoldotta, érthető, hogy kis pihenő után a fontatlanabb dolgokra keres gyógyírt. Ilyen a Budapest Dal hiátusa. De nem sokáig, április végére meglesz a nóta, amit büszkén fújhat az is, aki akadálymentesítés híján nem jut fel egy járműre.

Dalában él a nemzet?

Remek pótcselekvést talált magának a főváros városvezetése. Az “aki énekel, nem ordibál” jeligére kreáltak egy versenyt, ami reményeik szerint áthatja majd Budapest, sőt az egész ország dagadó nemzeti szügyét és fokozott figyelmét a versengés izgalmaira koncentrálja.

Budapest Himnusza

11 ismert és 3 eddig még nem annyira közkedvelt énekest hívtak meg a nemes küzdelemre. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes szerint

Budapest rengeteg érzelmet hoz ki belőlünk, a zenei színtéren azonban, a számos már megszületett kapcsolódó dal ellenére mintha még nem sikerült volna kifejezni, mit jelent nekünk a város.

A pályázatról Joós István, a Magneoton kiadó vezérigazgatója annyit mondott, hogy,

„zenei feldolgozásban szabad kezet adunk”.

A kiválasztottak

A szervezők felkérését a Honeybeast, Berkes Olivér és Závodi Marcell, Király Viktor, Radics Gigi, a Compact Disco, Caramel, az Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly fogadta el.

Zséda

Budapestet egy szerelmespárként tudná ábrázolni, amelyet összeköt, olykor elválaszt a Duna.

Frenreisz Károly

Budapest menő város, itt alakítottam valamennyi zenekaromat, és ide jártam iskolába.

Walkó Csaba, Compact Disco

Írtunk már dalt felkérésére, de ez most egészen más. A zenekarban mindhárman imádjuk Budapestet, számunkra nagyon kedves a feladat és óriási megtiszteltetés. A dal nagy részével már el is készültünk, a zene és a szöveg megszületett, most a hangszerelésen dolgozunk.

A dalok beérkezési határideje március 22. Budapest dalát a szakmai zsűri és a közönség közösen választja ki, az előválogatás után április 16. és 26. éjfél között lehet majd szavazni a versenyben induló tizennégy dalra a projekt weboldalán. A kész dalokat április 27-én gálakoncerten mutatják be a Thália Színházban, ott dől el, ki a győztes. A nyertes különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím.

Na, Budapest is kipipálva, jöhet a következő megoldásra váró feladat!

(forrás: MTI)

Az internet nem felejt: Tarlós István rosszul szereti Budapestet

Újabb Fidesz-csókos szállt hadba a budapestiek ellen

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük