Tarlós gratulált legyőzőjének, Karácsony Gergelynek

A 24.hu értesülése szerint a főpolgármester telefonon gratulált a következő budapesti főpolgármesternek: Karácsony Gergelynek.

Bár még nincs meg a pontos végeredmény, de tíz óra előtt Tarlós István főpolgármester felhívta Karácsonyt, és gratulált neki a győzelemhez. A hírt az Indexnek megerősítette Kovács Anna, Karácsony sajtófőnöke.

Az eredmény bomba meglepetésnek számít, mert a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István eddigi főpolgármester volt a választás toronymagas esélyese. Tarlóst mutatták győztesnek az utolsó kutatások, bár a szoros versenyt több kutatóintézet (Medián, Závecz) is jól előrejelezte. A Publicus legutolsó kutatása döntetlent mutatott.

Az eredmény az eddigi feldolgozottság (62,6 %) alapján a következő:

  • Karácsony Gergely, Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP:  207 967(50,02%)
  • Tarlós István, Fidesz-KDNP: 186 778 (44,93%)
  • Puzsér Róbert, Állampolgárok a Centrumban Egyesület: 18 449  (4,4%)
  • Berki Krisztián, független:  2 549 (0,61%)

Karácsony Gergely az Indexnek adott interjújában azt mondta, arra számít, hogy néhány százalékkal megnyeri a választást. Ez az optimizmusa a jelek szerint be is jött.

Nagy kérdés volt, hogy a fővárosi közgyűlésben meglesz-e az ellenzék többsége. Az ellenzék a kerületekben is jobban szerepelt a vártnál, és több olyan polgármesteri posztot is megnyer, amellyel előzőleg kevesen számoltak.

One thought on “Tarlós gratulált legyőzőjének, Karácsony Gergelynek

  • BOLDOG KAR8CSONYT viktor !!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük