Tarlós-tockos, de kinek? Az „ex” ellenzéket akart alázni, de balul sült el!

Feltehetően nem gondolta végig Tarlós ex főpolgármester, -vagy leváltása óta másként látja a világot- hogy mekkora lavinát indít el kijelentésével, hiszen, ha egy fidesz-közelinek is feltűnik a dolog, az ritka felüdülés így a választási kampányban. Szándéka szerint Budapest vezetését akarta alázni, de megállapítása sokkal tovább mutat a rosszindulatú fricskánál.

Az inkiriminált mondat:

„…a bizottságnak most olyan az összetétele, hogy ugye a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben, tehát olyan, mintha a nagymama írhatná meg az unoka bizonyítványát….”

A fidesz-gerjesztette Városháza-eladási ügy kéztette Tarlóst megszólalásra

A Városháza feltételezett eladását nem a vizsgálóbizottság, hanem a hatóságok fogják tudni kinyomozni

– hangsúlyozta az InfoRádiónak Tarlós István korábbi főpolgármester.

„A vitatott ügyek mind 2020 április és 2021 november között képződtek, vagyis jóval a mi ciklusunk befejezését követően, így eleve kizárt, hogy közünk lehetne bármelyikhez. Ennek a bizottságnak most olyan az összetétele, hogy ugye a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben, tehát olyan, mintha a nagymama írhatná meg az unoka bizonyítványát. Az alapvető bizonyítéknak szánt anyagok, a felvételek nincsenek is a bizottság birtokában, így mindegy, hogy a bizottság mit fog megfogalmazni, jelen esetben a bizottság csakis kommunikációs célokat szolgálhat, csakis a rendőrségi vizsgálat vezethet hiteles eredményre”.

Itt érdemes felsorolni a testületeket, ahol egyértelműen a fidesz-potentátok ülnek elsöprő többségben. A teljesség igénye nélkül:

  • alapítványi egyetemek felügyelőbizottságai
  • alkotmánybíróság
  • médiahatóság
  • MMA

Amit esetleg nem tudott a regnáló teljes egészében uralni, annak létrehozta párhuzamos megfelelőjét, amit kitömött korlátlan pénzzel.

Tarlós István: miért lehet gyanús a Városháza-ügy….

„Ingatlant értékesíteni, ilyenben gondolkodni, ilyet mérlegelni nem bűncselekmény. A gyanús események azért gyanúsak, mert összevisszaságot és zavart sugallnak. Az a kérdés, hogy hogyan történnek az ingatlanértékesítések a Városházán, és egyáltalán hogyan működik általában a Városháza. Annyi mondható el egyelőre, hogy a főpolgármester úr hosszú ideje önellentmondásokba keveredik, és saját nyilatkozatai időrendbe állítva nyilvánvaló valótlanságokat tartalmaznak, ami politikailag aligha védhető. A dolgok valahogy nem stimmelnek.”

A Városháza feltételezett eladását vizsgáló bizottság hétfőn több érintettet is meghallgatott

Tordai Csaba, a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke cáfolta a városházi jutalékos rendszer vádjait, és úgy látta, a bizottság egy politikai színjáték terepe.

Az általános főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus cáfolta, hogy a hangfelvételeken őt emlegető személyeket ismerné, szerinte nincs alapja a Városháza eladását fenntartó vádaknak.

„Fogalmam sincs, hogy egyszer majd kiderül-e, hogyan kerültem én ebbe bele. Olyan emberek beszéltek rólam, akiket nem ismerek. Olyan emberek kapcsán beszéltek rólam, akiket szintén nem ismerek. Ennek kapcsán én talán már másnap büntetőfeljelentést tettem. Ami most történik, az egy csepegtetéses módszer, hiszen nem egyszerre raknak le információkat az asztalra, hanem vágottan, apránként, hogy ne lássunk tisztán a helyzetben. Erről szól az egész.”

Az ülésen meghallgatták Bagdy Gábor korábbi főpolgármester-helyettest is, aki a bizottság tagja is egyben.

„Berki Zsoltot nem mondanám, hogy ismerem, találkoztam vele, 2016-ban vagy 2017-ben találkoztam vele, talán a Ráday utcai ingatlan értékesítése előtt. Három-négy alkalommal találkoztam vele, két ingatlan iránt érdeklődött.”

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök múlt héten levélben válaszolt a kérdésekre.

Korábban meghallgatták Barts J. Balázst, a vagyonkezelő vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy sosem kapott utasítást, hogy a Városháza eladásáról tárgyaljon. A vizsgálóbizottság január 17-én folytatja munkáját.

Kapcsolódó

Tarlós István: ha egy vizsgálóbizottságban az éppen regnáló van többségben az olyan, mintha a nagymama írhatná meg az unoka bizonyítványát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük