Az internet nem felejt: Tarlós István rosszul szereti Budapestet

Egy évvel ezelőtt 2017. január 27-én és az azt követő hetekben a budapesti olimpiával kapcsolatos aláírásgyűjtésről szólt a fővárosi közbeszéd.

Arról kérdezte volna a Momentum a budapestieket, hogy szeretnék-e, hogy a magyar főváros olimpiát rendezzen. Tarlós főpolgármester szerint, aki aláírást gyűjt, vagy aláírja az ívet, nem szereti Budapestet.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

Tarlós István szerint, aki nem támogatja, hogy olimpiát rendezzenek Budapesten, és aláírja az olimpia elutasítását támogató népszavazási íveket, az nem szereti Budapestet. Ez egy állítás, mellyel szemben van egy másik. Jelesül az, hogy aki fölösleges és értelmetlen kiadásokra kényszeríti a fővárost, olyan pénzek elköltésére ad megbízást, mely összegek egy részének – lásd még Magyarország korrupciós megítélése – nagy valószínűség szerint kézen-közön lába kél, az nem szereti Budapestet.

Két állítás áll egymással szemben. Ezzel együtt nem gondolnám, hogy Tarlós István nem szereti Budapestet. Azt gondolom róla, hogy szereti Budapestet, de a Fideszt és Orbán Viktort még Budapestnél is jobban szereti. Vagyis, Tarlós István rosszul szereti ezt a várost.

Ha jól szeretné, akkor nem támogatná, hogy közpénzen mobilgátat építsenek a Római parton. Olyan ingatlanok megvédésére, amelyek engedély nélkül, ártérre épültek, és nem a közjót, hanem magánemberek kényelmét és gazdagodását szolgálják.

Ha Tarlós főpolgármester jól szeretné Budapestet, akkor nem támogatná a Városligetbe tervezett értelmetlen, fölösleges és költséges múzeumi negyedet, hanem egy tisztességes népszavazáson megkérdezné a budapestieket, hogy milyen Városligetet szeretnének.

Ha Tarlós úr jól szeretné az Orbán Viktor által bűnös városként kezelt Budapestet, akkor sajátos pávatáncával nem veszélyeztetné nap mint nap a budapesti emberek életét, nem kockáztatná biztonságukat. Mindez magyarra fordítva azt jelenti, hogy nem csak elkezdték volna a 3-as metró felújítását, de már be is fejezték volna.

Ha Tarlós István főpolgármester szeretné Budapestet, akkor nem nyilatkozna lekicsinylően azokról a budapestiekről, akik szeretik a városukat, és csupán annyi a „bűnük”, hogy néhány dologról másként gondolkodnak, mint Tarlós István főpolgármester.

Kapcsolódó:

Tarlós übercinikus válasza a mozgássérülteknek

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük