Budapesti hétköznapokKiemelt hírek

Tarlós: „sajnálom, hogy Karácsony ilyen zavarba került, a csillaghegyi strand, a zuglói parkolás, most meg ez a telekügy…és következetesen, visszatérően hazudik”!

Udvarias szaktanácsadás ingatlanosoknak - Tarlós István módján

A szóban forgó telek pályázati kiírására 2020 áprilisában került sor. „Ugye senki nem képzeli, hogy hat hónappal azután, hogy már nem is vagyok főpolgármester, bármi közöm lett volna hozzá” – nyilatkozta Tarlós István miután Karácsony Gergely azt posztolta: “az ingatlanértékesítés Tarlós István ideje alatt indult”.

“A Tarlós érában ki se lett írva a pályázat!”

Az Index számolt be róla, egy “Anonymus” – a Cseh Katalin korrupciógyanús ügyeiről beszélő maszkos férfi – által közzétett hangfelvétel alapján állítva: a főváros vezetése egy 22. kerületi ingatlanügyben is érintett lehet. Az érintett ingatlan egy több mint 7400 négyzetméteres telek a Nagytétényi úton, ami a földhivatali nyilvántartás szerint tavaly október végén került a Fővárostól az új tulajdonosához, a Grébics Ingatlan Zrt.-hez, amely a korábbi Synergonból és az újraalakuló GANZ-ból ismert Szabó Gergely érdekeltsége – írta az Index. Karácsony Gergely a “telek-ügyre” a Facebook oldalán ma reggel azzal reagált:

“Egészen szánalmas, hogy a Városháza nem létező eladása után, most egy olyan ingatlanértékesítésen pörög a lakájmédia, ami Tarlós István ideje alatt indult, ahol a vevő a NER-hez ezer szállal kötődik, amelyet a fideszes bizottsági tagok és a budafoki fideszes városvezetés is támogatott – teljes joggal, hiszen minden szempontból átlátható és korrekt volt”.

Reagált a volt főpolgármester: a Tarlós érában ki se lett írva a pályázat!

„Karácsony Gergely soha nem volt igazmondó…”

A főpolgármester Facebook posztjára Tarlós István az atv.hu-nak reagált. A volt főpolgármester mindenekelőtt hangsúlyozta: ahhoz, hogy maga a pályáztatás hogy zajlott, mennyire volt szabályos vagy nem szabályos, nem tud hozzászólni, hiszen amikor a pályáztatás kiírása történt 2020 áprilisában, ő már hat hónapja nem volt főpolgármester.

„Karácsony Gergely soha nem volt igazmondó, de az utóbbi időben mintha elhatalmasodott volna ez a hazugság mánia”

– állította Tarlós, aki, mint mondta, utánanézett az ügynek és az igazság a következő: a Tarlós-érában ki se lett írva a pályázat. A szóban forgó telek 2015 óta rajta volt az értékesíthető telkek, ingatlanok korábbi listáján, melyről a Fővárosi Közgyűlés a fővárosi vagyonkezelővel állapodott meg. E megállapodás következtében kerülnek fel az ingatlanok a listára, amiből bevételt remél az eladások után a főváros. Ez egy „egyszerű menü”, az elidegeníthető telkek, ingatlanok vannak rajta. Az viszont, hogy egy-egy ingatlan vagy telek szerepel ezen a listán, semmilyen “kényszerítéssel”, nem jár – szögezte le Tarlós István – hiszen mint hangsúlyozta, az eladás folyamata azzal kezdődik, amikor a pályázatot kiírják az ingatlanra. A szóban forgó telek pályázati kiírására 2020 áprilisában került sor.

„Ugye senki nem képzeli, hogy hat hónappal azután, hogy már nem vagyok főpolgármester, bármi közöm lehetett volna a pályázati kiíráshoz”

‒ vetette fel. Arra is felhívta a figyelmet, hogy

a vásárló 2020 júniusában nyújtotta be az igényét és június 23-án született meg a döntés arról, hogy kinek és mennyiért adják el a telket. Mindez tehát nyolc és fél hónappal azt követően történt, hogy már Karácsony Gergely lett a főpolgármester.

“Karácsony miért hazudik, miért mosakszik”

Tarlós István felvetette: az a kérdés, hogy “Karácsony miért hazudik, miért mosakszik”. Mindig az az első dolga, hogy első ijedtében valakire rámutat ‒ állította a főpolgármesterről, akivel kapcsolatban most arra jutott, hogy az ügyben két dolog lehetséges: vagy a saját

„apparátusa teljesen hülyének nézi, vagy tudatosan hazudik”.

Karácsony Gergely ma reggeli posztjával kapcsolatban Tarlós azt is megjegyezte, hogy szerinte „meggondolatlan” volt a főpolgármester részéről, hogy egy vezetéknevet nem is említő hangfelvétel alapján azt mondja, hogy az illető a hangfelvételen valakinek az egyik embere.

„Ez egy nagyon érdekes dolog, hogy Karácsony a hangot így azonnal felismeri”

‒ jelentette ki Tarlós, aki azt mondta:

„sajnálja, hogy Karácsony ilyen zavarba került, a csillaghegyi strand, a zuglói parkolás, most meg ez a telekügy…, és következetesen, visszatérően hazudik ‒ állítja Tarlós István.

Végül a volt főpolgármester azt mondta a telekügy kapcsán: itt összevissza beszél mindenki az érzelmei szerint,

„egy lehetetlen hangulatot idéznek elő ahelyett, hogy elővennék a vonatkozó papírokat. Akkor ugyanis teljesen egyértelmű és világos lenne, hogy mikor írták ki a pályázatot és kinek mennyiért adták el a szóban forgó telket. A papírokat elő kell venni! Hozzák nyilvánosságra az iratokat”

‒ jelentette ki Tarlós István.

Előzmények

Az előzményekhez tartozik: a nyilvánosságra hozott hangfelvételen két ismeretlen férfi beszélget és az hangzik el: Berki Zsolt – aki a jelenleg felfüggesztett Northern Rock Kft.-n keresztül jelentős összegű szerződést kötött a Beák és társa ingatlanközvetítő céggel a Városháza eladására – tevékenyen segített egy másik fővárosi ingatlan értékesítésénél is. Az Index cikke szerint a hangfelvételen szereplő ismeretlen férfinak “Guszti szólt”, hogy vannak eladó fővárosi ingatlanok, ezt követően ismertették össze Berki Zsolttal, aki a felvétel szerint a főváros vagyonkezelőjének intézi az ügyeit. A szóban forgó ingatlanról szóló ügyletet Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán azt posztolta:

“Úgy látszik, még nem készültek el a Márki-Zay Pétert lejárató hazugságok, addig is velem foglalkoznak”.

A Városháza Park megújítása

A főpolgármester délután újabb bejegyzést posztolt: ebben azt írja, hogy fontos ígéretük volt a főpolgármesteri kampányban, hogy megújítják a Városháza Parkot, “hogy olyan közösségi térré válhasson, ahol a budapestiek jól érezhetik magukat. Ez hamarosan meg is valósulhat, október 26-án ugyanis a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság elfogadta a Városháza Park tervpályázat meghirdetéséről szóló előterjesztést” – tudatja Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

“Újabb bizonyíték az elmúlt héten szárnyra kelt hírek hamisságáról a Városháza eladásával kapcsolatban”

Arra is emlékeztet: a tervpályázat kiírásával párhuzamosan zajlik a Merlin Színház épületének megújítása, a hátsó homlokzat felújítása és a Budapest Galéria tervezése is, amelyet szeretnénk a Városháza épületében, a Gerlóczy-szárnyban elhelyezni. A tervpályázatok előírásaként szerepel az 50 százalékos zöldfelületi arány teljesítése, ezzel 8000 négyzetméter új zöldfelületet hozunk létre a város szívében – posztolta.

“Reményeink szerint a megújult Városháza kulturális és közösségi programjaival várja majd a fővárosiakat, a park pedig igazi zöld főtérként kiváló találkozóhely lehet”

– írta a főpolgármester.

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Tarlós: „sajnálom, hogy Karácsony ilyen zavarba került, a csillaghegyi strand, a zuglói parkolás, most meg ez a telekügy…, és következetesen, visszatérően hazudik"!

Comments (1)

  1. Is mining still worth in 2021?

Szólj hozzá!