Tarlós szerint: Karácsony „tisztakezű”(!), viszont Hann Endre „legalábbis gyanús” közvéleménykutató

Csütörtök a nyílt levelek napja volt. Karácsony Gergely kezdte, majd a címzett – Tarlós István – hosszú válasz-nyílt levéllel reagált rá. Tiszta bölcsőde, bár ott „pelenka ki, pelenka” intézik a skacok a dolgot.

Karácsony „nyíltja”

„Az Ön érdekében folytatott választási kampányt hányingerkampánnyá zülleszti pártja, a Fidesz. Ön pedig cinkos hallgatással, képmutató értetlenséggel veszi tudomásul, hogy bűncselekmények sorozatát követik el az Ön támogatói”

– írta Karácsony Gergely Tarlósnak.

Meg azt, hogy

 • bűncselekmény ellenzéki párt elnökségi ülését lehallgatni;
 • jelöltjét megfigyelni,
 • hazug plakátokat közpénz felhasználásával terjeszteni;
 • hazug váddal rendőri erővel fellépni ellenzéki kampánycsapat ellen;
 • hivatali autóval asszisztálni azoknak, akik az ellenzék plakátjait letépik;
 • ellenzéki pártirodát megrongálni,
 • ellenzéki politikusokat és kollégáikat hazug vádakkal lejáratni.

„Mindez a Fidesz szégyene, de mivel ezen bűntetteknek Ön a haszonélvezője, ezért elsősorban az Ön szégyene”

– írta Karácsony Gergely. Hozzátette: Tarlós István tartozik azzal a budapestieknek, hogy világosan elmondja álláspontját pártja, a Fidesz

„bűnben fogant hányingerkampányáról”.

Tarlós viszont-nyíltja

Azzal egyetért, hogy a „nemtelen módszereket” elítéli: a nyílt levél „meglepő, meg nem is”, különös tekintettel arra, hogy Karácsony Gergely

 • )végighazudta” a kampányt és mindenről beszélt, csak arról nem, amiről kellett volna. Az érdemi kérdéseket „titkolózás, tapintatos hallgatás” övezte.
 • kerületi polgármesterek állítólagos plakátrongálásait hánytorgatja fel neki, vitát reklamál, miközben ő már egyértelműen közölte az ellenzéki jelölttel, melyek a feltételei egy vitához.

„Soha nem mondtam, hogy ne legyen vita”

 • két hete nem reagál arra, hogy lefolytasson „egy éles vitát” a szintén főpolgármester-jelölt Puzsér Róberttel
 • „mindenféle bűncselekményeket emleget a Fidesznek célozva”. Miközben egyik nap azt mondja, hogy a Fideszben ki mindenkit akar börtönbe csukatni, másnap azt, hogy majd a Fidesszel nagyon jól együtt fog működni, majd harmadnap megint bűncselekményekkel gyanúsítja őket
 • „össze-vissza hazudozott” patkányügyben, a zuglói parkolási szerződés ügyében, a XIV. kerületi parkolási szerződést Karácsony Gergely bűncselekménynek, piszkos alkunak, korrupciónak nevezi, ugyanakkor „lehajtott fejjel aláírja” a szerződést
 • „hazudoznak a lehallgatási ügyben is”.

„Ő maga tisztakezű szerintem, de nyilván ott is megfélemlítették, valamiért feljelentés helyett (…) inkább aláírta a szerződést”

Tarlós Hannról….

A főpolgármester beszélt arról is, hogy napvilágot láttak „legalábbis gyanús” közvélemény-kutatások, a Medián Karácsony Gergely munkáltatója volt, és Hann Endre, a közvélemény-kutató intézet ügyvezető igazgatója „ott van (Karácsony Gergely) tanácsadói között”.

Egyelőre ez az állás,

de sebaj, holnap új nap, a papír baromi türelmes, tinta, toll is van dögivel, úgyhogy jöhet a következő asszó. Egy a bibi: egy jó hét múlva döntenie kell a választópolgároknak, akik reális tények, tervek helyett mocskolódást hallanak mindkét oldalról. Lehet, hogy így csak a jelöltek alkalmatlanságáról jutnak majd konszenzusra, ami újabb pofonja lesz a demokráciának, viszont Orbánt mély elégtétellel tölti el.

Tessék választani!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük