Kerítésen innen

Taroltak a függetlenek az időköziken! – A Fidesz-fröccs ezúttal nem csak a holdról nem látszott!

Gáz van a sebtiben összedobott rendelettel - állítja a könyvelők egyesülete

Úgy tűnik, az időközi választáson voksolókat nem hozta lázba a “Fidesz-fröccs“, mindenhol független jelölt nyerte el a legtöbb szavazatot. A nemek eloszlása is figyelemreméltó, hiszen 3:3 független nő és férfi osztozott a befutó voksokon.

Máriakéménd

Fábiánné Mester Rita független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Máriakéménden vasárnap. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztes 71, míg szintén független vetélytársai közül Baumholczer Ferenc Tamás 63, Varsány István Adolf 33 érvényes szavazatot kapott. A Pécs és Mohács között található község 422 választópolgárából 167 élt a szavazati jogával. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a korábbi független településvezető, Görög Róbert lemondott posztjáról.

Szarvaskő

A független Kocsa Erikát választották a Heves megyei Szarvaskő új polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Hortobágyi Szilveszter elmondta: hét független jelölt versengett a posztért, közülük Barta Győző 34, Benkó Dániel 51, Boros András 45, Hibay Éva 16, Király Károly 5, Kocsa Erika 54, Vitányi Tímea 3 voksot kapott. A polgármester-jelöltek közül ketten képviselő-jelöltként is megmérettették magukat. Velük együtt a négytagú testület mandátumaira 13-an pályáztak, ugyancsak függetlenként. Közülük a választók Nagy Sándornénak, Benkó Dánielnek, Demeter Ivánnak és Fodor Istvánnénak szavaztak bizalmat – tette hozzá. Jelezte: a település 334 választásra jogosultja vasárnap egy szavazókörben adhatta le voksát. A polgármester-jelöltekre 208-an, a képviselő-jelöltekre 202-en szavaztak, mindannyian érvényesen. Az időközi választásra Szarvaskőn azért volt szükség, mert miután áprilisban Szabóné Balla Marianna független polgármester lemondott tisztségéről, a képviselő-testület feloszlott.

Újrónafő

Tóth Máriát (független) választották a Győr-Moson-Sopron megyei Újrónafő polgármesterévé a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson. A valasztas.hu adatai szerint Tóth Mária 266 szavazatot kapott. Tóth Márián kívül hárman indultak a településvezetői posztért: Mácsik János (Megoldás Mozgalom) 12 szavazatot szerzett, Stipits Zoltán (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 4 voksot, Tóth Szilárd (független) 78 szavazatot kapott. Reggel hat és este hét óra között a 728 választásra jogosult közül 361-en voksoltak, egy szavazat érvénytelen volt. Az időközi választást azért írták ki, mert a 2019-ben megválasztott Kertész Attila (független) idén május 1-jei hatállyal lemondott tisztségéről.

Zalagyömörő

A független Márkus Roland Imrét választották a Veszprém megyei Zalagyömörő polgármesterévé vasárnap, a választáson két jelölt indult – közölte Bencze Gyöngyi a település jegyzője az MTI-vel. Márkus Roland Imrére 95-en szavaztak Klennerné Dombi Judit 54 szavazatot kapott . A 362 választásra jogosult közül 152-en mentek el szavazni, 3 voks érvénytelen volt. A választást az előző polgármester Vass Géza (független) halála miatt kellett kiírni.

Bihartorda

Petrucz Sándor független jelölt nyerte a vasárnap rendezett időközi polgármester-választást a Hajdú-Bihar megyei Bihartordán – közölte a helyi választási iroda tagja az MTI-vel. Borsos Lajos elmondta, a 756 választásra jogosult közül 418-an adták le szavazatukat, egy voks érvénytelen volt. Petrucz Sándorra 277-en, a szintén független Horváth Tibornéra 140-en szavaztak. A választást azért rendezték, mert a 977 fős falu korábbi polgármestere, Serdült János Csaba (Fidesz-KDNP) 2021. szeptember 23-án lemondott tisztségéről.

Tomor

Szilvai Szabolcsot választották meg vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tomor község új polgármesterévé az időközi önkormányzati választáson. Batki Bence jegyző az MTI-nek elmondta: két független jelölt, Szilvai Szabolcs és Siroki Viktor indult a posztért. Szilvai Szabolcs 130, míg Siroki Viktor 24 szavazatot kapott. A választási névjegyzékben 203 tomori lakos szerepel, közülük 156-an voksoltak, két szavazat érvénytelen volt. Az időközi választást a korábbi polgármester lemondása miatt tartották meg.

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!