BanánköztársaságKiemelt hírek

Társadalmi célú hirdetés

Orbán és Putyin

Keresem-kutatom a társadalmi célt, de nem találom. Még szerencse: ellenkező esetben azon töprengenék, miféle társadalom az, amelynek ilyen céljai vannak…

„Magyarországot azért akarják megbüntetni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország” – kezdi emelt hangon „Magyarország miniszterelnöke”.

A mondat három részre tagolódik, s mindhárom vaskos hazugság

Az első rész: „Magyarországot azért akarják megbüntetni…” De a kutya sem akarja „Magyarországot” megbüntetni – hosszadalmas eljárás megindításáról szavaztak, amelyben a „kormány” a „vádlott”, nem Magyarország.

„… mert a magyar emberek úgy döntöttek” – ez is otromba hazugság. Amit Orbán „döntésnek” nevez, az érvénytelen népszavazás, „nemzeti konzultációnak” becézett gazemberség, no meg a „választás”, amely egyrészt – állítólag – szabadnak szabad volt ugyan, de nem tisztességes (ld. EBESZ-jelentés), másrészt pedig nem „a magyar emberek” véleményét tükrözte, hanem csupán azokét „a magyar emberek” közül, akik a „kormányt” támogatják, még mindig. Orbánnak ez a mondata azt közli, sokadjára, hogy aki nincs vele, az nem is létezik.

„… hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország” – ez is annyira értelmetlen, illetve uszítón sugalmazó, hogy minden további nélkül hazugságnak minősítendő. Senki sem akar „bevándorlóországot” csinálni „hazánkból” (erre még visszatérek), ahogy egyébként senki sem akar népességcserét végrehajtani Európában meg hasonlók. Még a Fidesz sem, bár elég sok és főleg gyanús „bevándorlót” fogadott már be, üzleti okokból. A „befogadás” árát majd a magyar társadalom fizeti meg.

„Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát.”

Nos, az a kerítés nem védi, nem is védhette meg Európát, hiszen csak a térképre kell nézni

Az EP-t pedig uszító túlzás „bevándorláspártinak” nevezni egy olyan javaslat elfogadásáért, amelynek a migránsokkal foglalkozó része – igen enyhe hangnemben! – csupán 1 a 12-ből.

Ezzel együtt: ha az a „bevándorláspárti többség” el tudná hallgattatni Orbánékat, nagy szolgálatot tenne hazánknak. Ám nem tudja, és nem is feladata: ez a munka ránk vár.

„… a mi hazánk…” – ezzel is baj van. Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbán hazája nem hazája – haza csak ott van, hol jog is van – a civileknek, nem hazája a CEU-nak, nem hazája az MTA-nak, nem hazája az újságíróknak (azoknak, akikben van becsület); de nem hazája a munkavállalóknak, a devizakárosultaknak, a rokkantaknak, a hajléktalanoknak… Nem hazája senkinek, akiben még él az önállóság iránti igény. Ezért aztán amikor Orbán „a mi hazánkról” beszél, akkor önmagán kívül Rogán, Semjén, Gulyás, Németh Szilárd, Tiborcz, Mészáros és a hasonszőrűek, továbbá az 5-ös párttagkönyv tulajdonosa, aztán Szentesi Zöldi, Gajdics, Stefka, G. Fodor, Apáti és a többiek nevében beszélhet. És még – sajnos – fölhergelt, megtévesztett, műveletlen vagy egyszerűen aljas emberek sokasága – de nem „a magyar emberek” többsége! – nevében.

„Ne engedjünk a zsarolásnak!”

Nem világos, mivel is „zsarolnak” bennünket – akarom mondani, Orbán Magyarországát. Csak nem a nagyrészt eddig is ellopott pénzek folyósításának csökkentésével, netán leállításával..? Mert a 7-es cikkely alkalmazására a valóságban aligha kerül sor.

„Védjük meg Magyarországot!”

Mert ki is támadja? Brüsszel, az ENSZ meg Soros a bérenceivel: Macronnal, Merkellel, Weberrel, Verhofstadttal, Sargentinivel és a többiekkel – köztük a néppártiak kétharmadával? És azt a „Magyarországot” védjük meg, amely Orbáné, Rogáné, Semjéné, Tiborczé, Mészárosé..?

„Készült Magyarország Kormánya megbízásából” – na, alighanem ez a legsúlyosabb. Mert ha mondjuk Szili Katalin vagy akár Bayer Zsolt készíttette volna, és nem a „kormányt” támogatva, hanem éppen ellene szólva, akkor a dolog rendben lenne. (Hiszen ennek a „kormánynak” tán épp az a legnagyobb szégyene, kik támogatják, illetve kikkel dolgoztat.) Persze, akkor nem valószínű, hogy a „köztévében” stb. nyomnák orrba-szájba, és még kevésbé valószínű, hogy „társadalmi célú hirdetésnek” lehetne eladni…

„Társadalmi célú hirdetés”… Ami azt illeti, a Fidesz minden törekvése a társadalom elaljasítására irányul: olyan társadalmat akar, amely öntudat nélküli emberekből áll, akik vevők a folyamatos uszításra.

Az egész a Sargentini-jelentés lejáratását célozza, ám gondolkodó ember előtt ezzel az ordenáré hazudozással csak igazolja azt. És lesz még ebből a hazudozásból több is – 6 milliárdból futja még egy-két ilyen filmre…

Mert nincs Magyarországon sem ügyészség, sem más hatóság, amely föllépne a kormány vezérelte rémhírterjesztés, a társadalom tudatos megtévesztése, megvadítása és uszítása, valamint közpénzek hűtlen kezelése, elsikkasztása ellen.

Már régóta, 2010 óta nincs ilyen hatóság. És – ez még nagyobb baj – nincs olyan társadalom sem, amely képes és hajlandó volna szembeszegülni. De nem lesz ez mindig így!

Újra meg újra az egykori kaposvári színház Állatfarmjára gondolok. A befejező jelenetre; arra, ahogy Napólajos és társai orgiáztak, ahogy kiabálták: sose halunk meg! Legfőképpen pedig Minimusz elvtárs, a költő végső szavaira:

Valami ég – érzem szagát…

Gusztos István további cikkei >>>

About Author

Comment here