Az általa „intézményesített kifosztásnak” nevezett végrehajtási rendszer átalakítását sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az alapvető létfenntartást szolgálja

Az ellenzéki politikus egyebek mellett azt szorgalmazta: tartozást ne lehessen letiltani olyan jövedelemből, amely nem éri el a minimálbért, hiszen az az alapvető létfenntartást szolgálja, legyen akár fizetés, akár nyugdíj vagy gyerektartás.

Hangsúlyozta: több tízezer, általában kispénzű embert érint a probléma, ezért cinizmus családközpontú támogatási rendszerről beszélni, miközben egy ilyen kifosztó rendszer működik.

Senki sem fagyhat meg, halhat éhen

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel kiemelte: senkit nem akarnak támogatni, aki életvitelszerűen visszaél a rendszerrel, ugyanakkor azt mindenképpen el kell kerülni, hogy közülük bárki megfagyjon, éhen haljon.

Hozzátette: a Jobbik programjában javasolt bérlakásépítési és -felújítási program az a szociális tartalék, amely hozzájárulhat a helyzet rendezéséhez, elhelyezést nyújtva a nehéz helyzetbe került embereknek.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét