Tarts Keletnek! - Lázár János a porondon - Szóljanak a köpcösnek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Tarts Keletnek! – Lázár János a porondon – Szóljanak a köpcösnek!

A minap kora reggel arra ébredtem, hogy sűrű felhők takarják az eget és nyoma sincs a tavaszi fénynek, ami ilyenkor derűt visz a derékfájós ébredésbe. – Na – mondtam hitvesemnek, aki már a reggeli kávé készítésén szorgoskodott – Orbán Viktor ellopta a Napot is az égről. – Ne sápítozz! – volt a válasz – olvasd inkább neten a keletről érkező örömhíreket. A miniszterelnök rokonlátogatáson járt!

Hirdetés

És olvastam!

Nagy kedvencem, a kipcsak fősámán a sleppjével (járványcsúcs ide vagy oda) Üzbegisztánban múlatta az időt, s Nagy István agrárminiszter helyi partnerével megalapította a közös üzbég-magyar burgonyakutató intézetet. (Amilyen gyanakvó fickó vagyok, nem tudok szabadulni a sejtéstől, hogy az úgy általában fölöttébb ígéretes tudományos vállalkozás csupán a fideszes bennfentesek újabb spórkasszája lesz, ha jövő tavasszal esetleg eljönnek számukra a zord idők.)

És egyéb üzleti megállapodások is születtek

Akit érdekelt, megtudhatta, hogy a keletre, illetve általában külföldre irányuló magyar működőtőke-export lesz a gazdasági válság leküzdésének egyik eszköze. A külügyérként villogó macskajancsi ebben is a nagy Keleti Nyitás (csak egy kis szemle) elnevezésű politika sikerét látja, hiszen a magyar-üzbég áruforgalom értéke már meghaladja az évi 100 millió dollárt. Derék! (Eszembe jutott a kérdés: ha már azon a tájon járt, küldött-e Orbán Viktor a türkmén elnöknek a szomszédba gratuláló táviratot. Ugyanis a másik rokon 100 százalékos támogatással szerzett szenátusi helyet egy olyan választáson, ahol nem volt ellenjelölt. Elvégre Türkmenisztán is tagja a nekünk oly fontos Türk Tanácsnak. Mert a mai fideszes jelszó: tarts Keletnek!)

Keletre tekintett a közéletbe nagy lendülettel visszatérni készülő Lázár János

volt miniszter, jelenleg többfunkciós funkcionárius, amikor kijelentette: a keleti vakcinák im-portjával 600 ezer magyar ember életét és egészségét sikerült megmenteni, míg a nyugati vakcinák késedelmes szállítása miatt hunyt el 20 ezer ember.Ez a vélemény némiképp érdekesen összecseng az egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós nyilatkozatával, aki kijelentette, hogy a honi egészségügy a járvány nyomása alatt meg sem rezdült. (Amint a miniszter úr szempillája sem a nyilatkozat alatt.) A még létező és funkcionáló sajtó ízibe‘ rákérdezett erre az állításra néhány járványügyi szakembernél és kórházi gyakorló orvosnál, s válaszaikból nagyjából az derült ki, hogy az illetékes miniszternek vagy sejtelme sincs a gondjaira bízott kórházak, az ellátás és a járvány állapotáról, vagy csupán hazudik, mert így látja jónak.

 

kelet

De amint lapoztam a képernyőn, örömhírekre is bukkantam

Rövidesen várható az idei költségvetési törvény módosítása, aminek nyomán majd számottevően bővül a kormány mozgástere. Eddig is tetszésük szerint szórták a közpénzt mindenféle fontos nemzeti célokra, motorversenyre, templomépítésre, labdarúgó-utánpótlás nevelésére, (lám, micsoda siker volt az U21-es EB) de például a szociális szférára, az ápolók fizetésének emelésére vagy az ellenzéki vezetésű önkormányzatoktól simán elvett pénz visszaadására nem futotta. (Ők később sem kapnak egy fillért sem.) Mindazonáltal a kormány is, gazdaságkutatók is 4-4,5 százalékos gazdasági gyarapodást remélnek az idén országunkban – feltételezve, hogy a járvány véget ér április végén, május elején, a közepén vagy a végén vagy kora nyáron vagy… A tanárok mindenesetre korainak tartják az iskolák kinyitására kitűzött április 19-i időpontot, mert ha sikerül is őket beoltani, addigra aligha szereznek kellő védettséget.

Talán szóljanak a köpcösnek, hogy a nyitás idejének megválasztását bízza végre inkább szakemberekre!

Úgyis mással lesz elfoglalva a közeli napokban, hiszen megbeszélésre jönnek a talján és a polyák szövetségesek, akár döntést is hozhatnak arról, hogy milyen legyen az Európai Unió jövője, hogy miként terelik az egyedül igaz, helyes útra azt a szerencsétlen botorkáló Európai Bizottságot, az Európai Parlamentet, az Európai Tanácsot, s úgy általában a Soros-Gyurcsány-Tusk-Weber négyes káros befolyása alatt vergődő 4-500 millió európait.

Mert ha ez nem sikerül, akkor bizony a fideszesek EU-s pénzért nyúlkáló mancsára koppintanak, s ha nem lesz EU-s pénz, akkor (mind e Keletre mutató jelek szerint)

Orbán kísérletet tesz majd Magyarország kiléptetésére az Unióból. Persze ehhez előbb meg kell nyernie a választást, amihez az eszközei megvannak, ha a kellő választói támogatása már nincs is.

Mára itt feladtam a böngészést, mert a következő hír az lett volna, hogy egy év alatt 104 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, és Ózdon is bezárnak egy nagy gyárat, így mára csak az a szerény remény maradt, hogy a Nap visszakerül az égre.

Keleti Nyitás

 

kelet

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Tarts Keletnek! – Lázár János a porondon – Szóljanak a köpcösnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.