TASZ díjeső: Molnár Áron, Csordás Anett és Farkas Norbert az első Szabad-díjasok!

A 25 éves TASZ első alkalommal ítélte oda és adta át a “Szabad-díjat” azoknak a magyaroknak, akik szakmai és/vagy épp közéleti elhivatottságukkal példát mutattak civil kurázsiból.

A szombati ünnepélyes díjátadón három díjat osztottak ki

A szakmai díjat a Lépjünk, hogy léphessenek Közhasznú Egyesületet vezető Csordás Anett kapta. A 2011-ben alapított egyesület az országban élő, központi idegrendszeri sérült gyerekeket nevelő családok támogatását, érdekképviseletét vállalta magára. Adományt gyűjtenek rászoruló családoknak, támogatják a rászoruló gyerekek külföldi kezelését, és dolgoznak az országban megfelelő ellátórendszer kialakításán is. Csordás Anett évek óta dolgozik azért, hogy az otthonápolás fontos társadalmi ügy legyen a nyilvánosságban is.

A közönségnek meghirdetett online szavazáson Farkas Norbert kapta a legtöbb voksot, így ő lett a közönségdíjas. Farkas 2016-ban kapott nyilvánosságot, miután felemelte a hangját, előbb a megbízott gyermekvédelmi felügyelethez, majd a jogvédő szervezethez fordult, amiért a gondozásával megbízott nevelőotthonban mind fizikailag mind mentálisan bántalmazták őt és társait. Később lediplomázott, szociális munkás lett, és az SOS Gyermekfalvak nemzetközi táborában is dolgozik önkéntes táborvezető asszisztensként.

A TEDx különdíját Molnár Áron, noÁr, színész nyerte. Dolgozott a Víg- és az Örkény Színházban, de a nagy nyilvánosság a Mi kis falunkban és a Tóth Jánosban című sorozatokból ismerhette meg. Molnár Áron két nagy visszhangot kiváltó filmet is megosztott a Youtube-on: az Ébresztő című dal azokat a végletesen átpolitizált, értelmüket vesztett fogalmakat járja körül, mint migráns és bevándorló, míg a Tanulni akarunk a magyar oktatás mélyen rögzült problémáit igyekszik szétszálazni.

Kapcsolódó

Forrás

“Ébresztő Y-X-Z generáció!”

„Apa, mi ez amiben felnövök? Miért retteg mindenki? Miért bűn kérdezni?”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük