Sorting by

×

Tavasz a télben – időjárás

Az elmúlt néhány nap szigorát most, ahogy az lenni szokott, egy sokkal kellemesebb időjárás váltja fel. Ahogy azt a cikk címében is írtuk, néhány tavaszi nap szakítja meg  tél-tábornok menetelését.

Szombaton

Országszerte napos, gyengén, időnként és helyenként mérsékelten felhős idő várható. Eső nem érkezik. Általában élénk, gyakran erős lökésekkel is kísért délkeleti szél fúj, az ország északkeleti harmadán marad mérsékeltebb a légmozgás. Tovább enyhül az idő: már hajnalban sem lesz jellemző a fagypont alatti hőmérséklet, délután pedig az évszakhoz képest kifejezetten enyhe idő várható. Délkeleten emelkedik a legmagasabbra a hőmérséklet, ott +15 fok is lehet.

Éjjel hasonló marad az idő: kevés felhő, élénk, erős délkeleti szél lesz jellemző.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

péntek reggel -1 – +3,

péntek délután északon és nyugaton +3 – +5, délkeleten +11,

szombat reggel +1 – +7,

szombat délután északon +6 – +10, délen +10 – +15 fok körül alakul.

– Vasárnap is élénk, sokfelé erős délkeleti szél és az évszakos átlagnál magasabb hőmérséklet lesz a legjellemzőbb időjárási elem. Változó napsütésre, időszakos, mérsékelt felhősödésekre van kilátás. A nyugati határvidék térségében lehet több felhő, elszórtan, átmeneti szitálás.

<<FRISS HÍREINK!>>

A jövőhét

– Hétfőn érkezhet egy csapadékmező az ország fölé. Délelőtt inkább nyugaton és délen, délután már keleten, északkeleten valószínűbb eső. Estére várhatóan mérséklődik a szél. Már nem lesz annyira enyhe az idő.

– Kedden előreláthatólag csökken a felhőzet, itt-ott kisüt a nap is. Újból feltámad a keleti, délkeleti szél. Délután, este, nyugat felől újabb csapadékmező érkezése körvonalazódik, de ennek útja még nagyon bizonytalan.

– Szerdán eleinte ismét csökkenő, vékonyodó felhőzet valószínűbb, majd estétől újabb csapadékmező közelítheti meg térségünket délnyugat felől. A magasban érkező hideg levegő hatására ebből, az Alpokalján már hó, havas eső is eshet, de az eső lesz jellemzőbb.

– Csütörtökre – most – borús, esős, szeles nap ígérkezik. (Eumet)

időjárás

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.