Távmunkával a koronavírus ellen? - Városi Kurír

Sorting by

×

Távmunkával a koronavírus ellen?

A nem helyhez kötött munkakörök viszonylag könnyen, távmunkában is elláthatók. Ez a jelen helyzetben nem csak lehetőség, hanem az üzletmenet-folytonossághoz kapcsolódó szükséges óvintézkedés is egyben.

Hirdetés

A terjedő koronavírus fertőzésre adott vállalati reakció – ahol az lehetséges – világszerte a távmunka azonnali bevezetése (lásd Microsoft, Twitter, Volkswagen, Nokia) vagy az erre való felkészülés.

A távmunka ad-hoc bevezetése

a gyakran drasztikusan lecsökkenő hatékonyság miatt azonban üzletmenet-folytonossági problémákat is okozhat, ha nem kapcsolódik hozzá egy valós idejű mérési rendszer. Emellett az MTMSz fontosnak tartja, hogy a megfelelő szakterületek tekintsék át jogi, információbiztonsági, IT, kommunikációs, HR, munkaszervezési és kontrolling szempontú felkészültségüket. Ebben kívánnak segítségükre lenni a vállalatoknak az ingyenesen elérhetővé tett minősítési kérdőívükkel és kontrolling megoldással.

A Minősített Távmunka projekt

keretében az MTMSz együttműködést kötött a JC360 mérési rendszer magyar fejlesztőjével, amelynek keretében ingyenesen elérhetővé vált a JC360 HomeOffice szoftver, kifejezetten az MTMSz számára kialakított “egyszerűsített” kliense.

A koronavírussal kapcsolatos vállalati távmunka intézkedések támogatására a Magyar Távmunka Szövetség (MTMSz) és a JC360 mérési rendszer magyar fejlesztője szoftveres kontrolling megoldást és felkészülést segítő szakmai szempontrendszert tett ingyenesen elérhetővé a https://minositett.tavmunka.org címen.

(Magyar Távmunka Szövetség)

D-vitaminnal a koronavírus ellen?

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Távmunkával a koronavírus ellen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.