Távozik a magyar Amnesty vezetője

„Elfáradtam, fel kell töltődnöm” – ezzel indokolta távozását Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország (AIM) igazgatója.

Elhagyja választott hivatását

Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország (AIM)  igazgatója több, mint tíz éve foglalkozik emberi jogokkal, ám szeptember végén lejáró szerződése után valószínűleg elhagyja választott hivatását – erről  a Civil a pályán című műsor felvételén beszélt az ATV-ben.

12 évi küzdelem után pihennie kell

Fiala János kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy ha nincs a Stop Soros-javaslatcsomag, akkor is abbahagyná-e Amnestyben folytatott munkáját, Iván Júlia igennel válaszolt, hozzátéve: már a Stop Soros nyilvánosságra kerülése előtt megszületett a döntése.

Nagyon fontos, hogy legyenek emberek, akik beleállnak abba, hogy Magyarország demokratikus, az európai alapértékek szerint működő ország legyen. Ő maga 12 évig küzdött ezért, de most azt mondja: pihenésre van ezen a téren szüksége, mert ahogy fogalmazott, 12 év emberi jogi munka Magyarországon kellően elfárasztja az embert. Részletek szombat este 7-kor a Civil a pályán című műsorban az ATV-n.

Az Amnestynél csak egy évet töltött

Iván Júlia 2007 óta dolgozott a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programjának jogászaként. Feladata volt a menekültügyi ügyvédhálózat koordinálása, magyar és európai uniós kutatások, jogszabályelemzések és emberi jogi jelentések készítése, illetve emberi jogi megfigyelőként rendszeresen járt a menekültügyi és idegenrendészeti fogdákba. Akkor vette át az AIM vezetését, amikor 2017-ben a korábbi igazgató  Jeney Orsolya szülési szabadságra ment.  

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük