Távozik a magyar Amnesty vezetője

„Elfáradtam, fel kell töltődnöm” – ezzel indokolta távozását Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország (AIM) igazgatója.

[mnky_ads id=”10551″]

Elhagyja választott hivatását

Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország (AIM)  igazgatója több, mint tíz éve foglalkozik emberi jogokkal, ám szeptember végén lejáró szerződése után valószínűleg elhagyja választott hivatását – erről  a Civil a pályán című műsor felvételén beszélt az ATV-ben.

[mnky_ads id=”10552″]

12 évi küzdelem után pihennie kell

Fiala János kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy ha nincs a Stop Soros-javaslatcsomag, akkor is abbahagyná-e Amnestyben folytatott munkáját, Iván Júlia igennel válaszolt, hozzátéve: már a Stop Soros nyilvánosságra kerülése előtt megszületett a döntése.

Nagyon fontos, hogy legyenek emberek, akik beleállnak abba, hogy Magyarország demokratikus, az európai alapértékek szerint működő ország legyen. Ő maga 12 évig küzdött ezért, de most azt mondja: pihenésre van ezen a téren szüksége, mert ahogy fogalmazott, 12 év emberi jogi munka Magyarországon kellően elfárasztja az embert. Részletek szombat este 7-kor a Civil a pályán című műsorban az ATV-n.

Az Amnestynél csak egy évet töltött

Iván Júlia 2007 óta dolgozott a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi programjának jogászaként. Feladata volt a menekültügyi ügyvédhálózat koordinálása, magyar és európai uniós kutatások, jogszabályelemzések és emberi jogi jelentések készítése, illetve emberi jogi megfigyelőként rendszeresen járt a menekültügyi és idegenrendészeti fogdákba. Akkor vette át az AIM vezetését, amikor 2017-ben a korábbi igazgató  Jeney Orsolya szülési szabadságra ment.  

(Forrás: HVG)

[mnky_ads id=”10553″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük