Téged nem érdekel a rohadt politika…

…mondod, és meg is indokolod. Azért, mert a nagypolitikába úgysem tudsz beleszólni, a hétköznapi életedet meg nem érinti.

Nem érinti, amikor a lányod, unokád terhes,

és az alig minimálbéredből félrerakosgatott tízezerest dugdosod az orvos zsebébe, hogy gondosan foglalkozzon vele a hulló vakolatú kórházban. Aztán ha eljön a szülés, legalább naponta egyszer nézzen rá! Nem érint, amikor megszületik a gyerek, és közel távol nincs a faluban bölcsőde, ahova elvihetnéd, hogy tudjatok dolgozni, pénzt keresni. Az orvos elit pedig lepaktált a kormánnyal, hogy ők legyenek pozícióban, rendelkezhessenek a hiánygazdaság felett, mert ezt hatalmat, pénzt jelent számukra.

Nem érint a politika, mikor suliba megy a gyerek,unoka,

és szar, állami szerkesztésű, kinyitás után széteső, Horthy ideológiás tankönyveket adnak nagy büszkén ingyen. De nem írhat, jegyzetelhet bele a srác, nem húzhat alá, mert majd vissza kell majd adni. Nem érint,mikor a modern tudást nem tudja megszerezni belőle, mert idióták írták felfelé tekintgetve. Meg jó sok pénzért. Aztán Rétvári úr mosolyogva bejelenti, a könyveik jóságát az is bizonyítja, hogy ezeket rendelik az iskolák, nem az alternatív anyagokat. Persze bunkó! Ezt írtátok elő nekik, mernének csak mást rendelni, röpülne is az igazgató, aki mellesleg ugyancsak a hatalom embere! Az egész nem szól másról, minthogy a tankönyvpiacot is leuraljátok, kiszorítsatok mindenkit, hozzátok dőljön a lóvé innen is.

Nem érint a politika, mikor a nem túl jó képességű gyerekedet

a szakmunkásképzőben szalagmunkásnak képezik, közben az élethosszig tartó tanulásról papolnak. De ők egyik gyereküket se íratják szakmunkásképzőbe a csőcselék közé. Ha a srác jobb képességű, akkor meg azért nem íratod gimnáziumba, mert ott semmilyen szakmát nem tanul, egyetemre úgyse tudod járatni.

Tudod miért nem? Idióta!

Azért, mert amikor Gyurcsány be akarta vezetni a 300 forintos vizitdíjat, meg a fejenként mindenki által fizetendő havi 5000 ft-os egyetemi tandíjat, akkor bezzeg hörögtél Orbánnal együtt, hogy megszünteti az ingyenes egészségügyet, és felsőoktatást. Az orvos zsebébe ennek sokszorosát dugdosod most is. Te nem tudod kifizetni a több százezer, vagy millió forintos tandíjat. Az ő gyerekük persze Svájcban tanult a te adódból, de téged nem érdekel a politika.

Aztán, ha mégis tanult valamit a gyereked, de nem akar minimálbér közelében tengődni, akkor már megy is el az országból. Te meg a neten nézed, milyen szép unokát , gyereket szültél, neveltél Angliának, Németországnak. Az övék persze itthon marad, már születése után egy héttel földbirtokos, budai villája van. A te verejtékedből, ami akkor folyt ki,mikor azt gondoltad, a te hétköznapjaidat nem érinti a politika.

Téged nem érint a politika, mikor a rohadt csekkeket adod fel megint,

sakkozva velük, noha rezsit csökkentettek neked. Ezért fizetsz évi 70 000 ft-al többet a gázért,ami nem igazodik az alacsonyabb világpiaci árhoz. Az Eonnál dolgozó sógor meg nem tudja eltartani a családot, mert kevés a bér. A mesterségesen alacsonyan tartott villamosenergia díjakkal nem lehet piaci szinten nyereségesen működtetni a szolgáltatókat. Viszont a fenntartásukhoz a pénzt el kell venni valahonnan. Hát kitől mástól, mint tőled?! Persze az ottani fidesznyik főnökök hazaviszik a milliós béreket. Ne félj! Emlékszel, magadban egyetértettél a szomszédasszonnyal, mikor bekopogott, hogy megy szavazni arra, aki neki rezsicsökkentést adott?

Téged nem érdekel a politika,mikor a 76 éves anyádat nem kezelik rákkal,

mert ő már öreg, nem jár neki a modern gyógyítás. De termálvizes lóterápia központra jutnak milliárdok. Aztán, ha meghal, kölcsönt kérsz a szomszédtól a temetésre. Az ő 83 éves anyjuk,meg százmilliós állami támogatásokat kap disznótelepre, meg amire csak akarnak.

Téged nem zavar, hogy agyhalott Mészáros Stróman Lőrinc

lett már az ország leggazdagabb embere úgy, hogy a te adódból befolyt milliárdokat játszanak át neki, hogy a Főmérnök rendelkezhessen az ország legnagyobb gazdasági potenciálja felett. Törvényesen. Mert azokat ők csinálják. A te hülye fejed felett.

Téged nem érdekel a politika, mondod

Közben tudod, hogy ez ordas nagy hazugság, amivel a környezetedet, és saját magad próbálod leginkább becsapni. Mert érdekel ez téged. Csak akkor el kellene ismerned, hogy egyszerűen gyáva vagy, és nem mered kinyitni a pofádat. Mert félted az állásod, a családod. Közben őket árulod el legjobban.

Távolról, magadban csodabogárnak nézted Sándor Máriát,

a fekete nővért, aki felemelte a szavát, és ki is ba…k az egészségügyből, magára maradt. Nézed az orvos ismerősömet, akit az egyetemi klinikáról tettek ki indokolás nélkül. Csak egy mondat hangzott le magánemberként: -“Sok volt a facebook!”

Nézed az ügyvédet, aki sokszor azért nem kap meg megbízásokat, mert nagy a szája. Olykor politika közeli bírók törvénytelenül kinyírják az ügyeit gúnyosan mosolyogva. Tudják, hogy nem mehet tovább jogorvoslattal, mert ilyen törvényt csináltak. De ha neked lesz bajod, téged se tud majd megvédeni, mert a hatalom lesöpör mindenkit, aki útjában áll. Ő meg csak megy tovább véres fejjel, mert tudja, hogy egyszer a betonfalak is ledőlnek majd.

Nézed a rendőrkapitányt, akit azért tesznek csak ki, mert nem nyalt elég hangosan, és néha kiállt az állományért. Nézed az iskolai konyhán dolgozó szakácsot, aki író is, és akinek a munkája ellen kifogás sosem volt, de kib…k, mert tüntetni mert. Nézed őket, és nem érted, hogy mernek mégis lázadni?!

Szóval kérlek, ne hazudj tovább magadnak! Itt minden politika

Én szeretlek téged. Kit szeressek, ha nem azokat, akikkel együtt nőttem fel, akikkel egy nyelvet beszélek, közös a múltunk, az emlékeink, és ezért a jövőnk is?! Nem kell hősnek lenned,csak polgárnak! Egyenesítsd végre ki a gerinced, állj ki magadért! A munkahelyen, a boltban, ha kell, az utcán is. Mert ez a mi országunk, nem tolvajoké. Minden hatalom csak addig létezik, amíg félnek tőle. Ha már nem, akkor megbukott. Ne hagyd, hogy országos ge…k elvegyék a munkád, a családod, az életed! Kérlek, legyél végre polgár, önmagad!

Kapcsolódó

A puccs elmaradt, a forradalomra még várni kell

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük