Telenorból Telebetyár? – jön a nemzeti telefon?

Pletyka pletyka hátán, ha szóba kerül a Telenor neve. A norvég anyacég elismerte, hogy kapott vételi ajánlatot, de a személyéről néma csend. Nem csoda, ha beindult a fantázia!

Nemzeti- vagy Mészáros telefontársaság?

Hatalmas lehetőség rejlik egy ekkora cég állami – köz – pénzen történő felvásárlásában, így télvíz- és választás idején! Micsoda hívószó program helyett, hogy

megóvjuk a magyart, csökkentjük a telefonszámlát!

A rezsicsökkentésnek olyan továbbgyűrűző hatása is lehet, hogy mivel ez lenne a legolcsóbb szolgáltató, az állami tendereket is sorra megnyerné, így a piaci alapon működő cégek elkezdhetnek csomagolni.

Na jó, ára is van, de nem nekik, hanem nekünk, szegény megvédett állampolgároknak. A cég 2 milliárd – na nem forint – eurót kér a pakettért, ami tesók között is 600 milliárd, azaz 600.000 millió, vagy mégazazabbul: 600.000.000.000.- forint. Ekkora volumenű csomagvásárlás csak egy volt 2011-ben, a MOL magyarításakor, az ugyanis 1.88 milliárd eurót kóstált.

Ez a húzás azt is jelenti, hogy a Telenorral járó 3,1 millió magyar ügyfél mobilszolgáltatójává válik az új tulaj. Az már az összeesküvéselméletek szerelmeseinek jut csak eszébe, hogy egy virtuális kapcsoló elforgatásával miket vihet végbe a szerencsés. Micsoda hatalom!

Osztalék?

Bizony ez sem kis probléma, hogy miként lehetne azt a rengeteg pénzt, amit eltelefonálunk, hogyan lehet a tulaj számára legoptimálisabban kivenni. Ez sem jelenthet gondot annak, akinek vannak televíziói, újságja vállalatai. Gondoljunk csak a rengeteg reklámra elkölthető milliárdra, ami persze a saját médiába folyik be és onnan már nem nagy truváj a kivétele.

A cégek vezető testületeiben pedig remek helye lesz az éppen kompromittált csókosoknak. Milliós fizetések mellett tengethetnék napjaikat, amíg újra eljön az ő idejük.

Az ötlet úgy zseniális, ahogy van! A bibi csak annyi, hogy a Paks 2-re és a vasútépítésre velünk felvetetett milliárdhegyek újabb 3000 milliárddal nőnek.

Fenébe a rossz gondolatokkal! Hajrá Magyarország!

Lesz újabb rezsicsökkentés – még az előzőt se hevertük ki, hisz kiderült, hogy csak duma és politikai húzás volt – épül-szépül az ország, a fű zöld, az ég kék. Mi kell még?

(forrás: index)

Magyarország még sokáig viselni fogja Orbán korszakának a nyomát

Orbán-féle útonállás – a nyugdíjügyi fideszes hazugság-cunami

 

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

One thought on “Telenorból Telebetyár? – jön a nemzeti telefon?

  • 2018.01.31 at 17:58
    Permalink

    már a lehallgatás a cél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest